Amenzi neconstituționale, în starea de urgență. Putea CCR să amâne decizia? Lăzăroiu, explicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Agerpres/ Arhivă Foto
Agerpres/ Arhivă Foto
Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, a vorbit despre decizia dată de Curte potrivit căreia amenzile date în starea de urgență sunt neconstituționale.

"Nu putea CCR să amâne decizia, câtă vreme a fost sesizată de Avocatul Poporului, dar nu despre asta este vorba, ci câtă vreme OUG 34 din 2020, care modifică 1/99, era pe rolul Parlamentului. Dimpotrivă, Parlamentul a aşteptat decizia CCR pentru că se vedea clar că este hotărât să o respingă. Şi atunci, sigur, Parlamentul a zis "mai stăm puţin să vedem şi opinia Curţii".

"Sunt lucruri care se văd"

Tu, când dai astfel de sancţiuni mult prea disproporţionate faţă de realitate, atunci trebuia să ne dai şi criterii foarte clare. "Domnule îţi dau 20.000 de lei amendă, dar uite îţi dau pentru asta şi asta pentru că tu pui în pericol chiar integritatea României". Sunt lucruri care se văd", a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3.

"CCR nu spune că nu ai voie să institui stare de urgenţă, să aplici sancţiuni. Ţi se permite, dar în limite constituționale. Adică, după ce îmi limitezi libertatea fundamentală, libertatea de mişcare, să ne mai şi pedepseşti aspru. Nu cred că sunt amenzi în UE ca la noi", a mai spus fostul judecător CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel