Data actualizării:
Data publicării:

Amenințări cu moartea făcute de fanii lui Trump împotriva judecătorilor care i-au interzis fostului președinte să candideze în Colorado 

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Au fost făcute amenințări împotriva judecătorilor care i-au interzis lui Donald Trump să candideze la președinție în Colorado anul viitor.

„O retorică violentă semnificativă” împotriva judecătorilor și democraților a fost descoperită pe rețelele de socializare în cele 24 de ore după decizia de marți a Curții Supreme din Colorado.

NBC News, partenerul american al Sky News, a raportat despre concluziile firmei de cercetare nepartizană din SUA, Advance Democracy.

Printre postări, utilizatorii au publicat adresele de e-mail ale judecătorilor, numerele de telefon și adresele clădirilor de birouri, adesea ca răspuns direct la postările fostului președinte despre decizia luată în Colorado pe platforma sa Truth Social.

„Acest lucru se termină când îi omorâm pe acești nenorociți”, a scris un utilizator pe un forum pro-Trump folosit de mai mulți protestatari ce au fost prezenți pe 6 ianuarie 2021 la Asaltul Capitoliului Statelor Unite.

Nu este neobișnuit ca susținătorii lui Trump să reacționeze la eșecurile sale juridice și politice cu o retorică violentă

„Cum numești cei șapte judecători de la Curtea Supremă din Colorado, pe fundul oceanului? Un început bun”, a comentat alt utilizator.

Postările au remarcat o varietate de metode care ar putea fi folosite pentru a-i ucide pe cei percepuți ca dușmani ai candidatului republican la președinție: gloanțe, puști, frânghie, bombe.

Alte comentarii au fost: „Omorâți judecători. Decapitați judecătorii” și „aruncă copilul unui judecător în coșul de gunoi”.

Nu este neobișnuit ca susținătorii lui Trump să reacționeze la eșecurile sale juridice și politice cu o retorică violentă.

După ce anul trecut FBI a percheziționat casa sa din Mar-a-Lago din Florida, în cadrul unei investigații privind documentele clasificate dispărute, un bărbat care făcuse parte din grupul care a invadat Capitoliul SUA la 6 ianuarie 2021 a atacat unul dintre agenți cu pușcă AR-15.

Președintele Advance Democracy, Daniel Jones, a acuzat declarațiile lui Trump, care încearcă să „deligitizeze și să politizeze acțiunile instanțelor” drept „motorul cheie al retoricii violente”.

Domnul Trump este favoritul republican la alegerile prezidențiale de anul viitor împotriva lui Joe Biden.

Curtea Supremă din Colorado și echipa de campanie a lui Trump au fost abordate pentru comentarii, a spus NBC, conform Skynews.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel