Update/ Ameninţare cu bombă la punctul de trecere frontieră Sighetu Marmaţiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un apel la 112 a anunţat că podul care duce spre Ucraina va fi aruncat în aer, sâmbătă seară. 

Update: Traficul rutier şi pietonal pe podul care face legătura dintre România şi Ucraina prin PTF Sighetu Marmaţiei a fost reluat, după ce alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

"Începând cu ora 22,10, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei a fost reluat", a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, conform Agerpres.

- ştirea iniţială - 

"Traficul prin punctul de trecere P.T.F. Sighetu Marmaţiei este blocat momentan, urmare a unui apel 112, prin care un bărbat a anunţat autorităţile că, în această seară, podul istoric ce face legătura între localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino din Ucraina va fi aruncat în aer”, anunţă Poliţia judeţeană Maramureş.

Oficialii IPJ precizează că perimetrul este asigurat de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, în timp ce echipa de pirotehnişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş efectuează verificările specifice în astfel de situaţii, scrie Adevărul.

Aproape 500 de ucraineni au intrat în România sâmbătă, pe la Galaţi 

Un număr de 482 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţ, dar niciunul nu a solicitat azil, informează, joi, Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, un număr de 325 de ucraineni au intrat prin PTF Galaţi rutier, iar 157 prin PTF Oancea.

Pentru solicitanţii de azil din Ucraina, în cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi sunt disponibile 253 de locuri, toate libere.

Pentru migranţii din Ucraina aflaţi în tranzit, Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţie un bloc cu 130 de locuri, din care 119 ocupate, iar în Baza Sportivă Siderurgistul, în sălile de sport, sunt 150 locuri din care 13 sunt ocupate.

De asemenea, la căminele studenţeşti aparţinând Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi sunt 592 de locuri, din care 215 ocupate, iar în internatele şi sălile de sport aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţ sunt 407 de locuri, din care 60 ocupate.

În municipiul Galaţi a fost organizată şi o tabără mobilă pe stadionul Dunărea cu 402 locuri, toate libere.

Pensiunile şi ONG-urile din judeţul Galaţi au pus la dispoziţie 491 de locuri, din care 119 sunt ocupate, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel