Amenințare cu bombă la Complexul Bega din Timișoara. Toată lumea, evacuată / update
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 23 mai, 18:01
WhatsApp
Sursa: Pexels
Este amenințare cu bomba, luni după-amiaza, la Complexul Bega din Timișoara.

Potrivit Poliției Timiș, amenințarea cu bomba este la etajul doi al complexului Bega.

Pentru siguranță, tot complexul a fost evacuat.

 

UPDATE:

Alerta cu bombă de la Complexul Bega din Timișoara a fost una falsă, iar autoritățile au stabilit că un copil a fost cel care a sunat la 112 pentru a da alarma falsă, același care în ianuarie a sunat și a spus că este o bombă la un liceu din oraș.

Poliția Timiș a anunțat, luni seara, că în urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat și depistat pe cel care a alertat autoritățile.

G Ad:

„Este vorba despre același minor de 15 ani care a sesizat, în luna ianuarie a acestui an, existența unei bombe la un liceu din Timișoara”, spun reprezentanții Poliției Timiș.

Copilul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Alerta cu bomba la Complexul Bega a fost dată în jurul orei 17.00, când întreg centrul comercial a fost evacuat.

Citește și / Ciucă a anunțat noi măsuri pentru români. Ratele la bănci, amânate pentru nouă luni. Cine primește un sprijin de 700 de lei

Coaliția de guvernare a decis, luni, 23 mai, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

 Iată cele mai importante măsuri anunțate de premierul Nicolae Ciucă:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

- diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

- suspendarea angajărilor la stat; 

- creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

- accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro