Amendament Rădulescu. Prescriere incompatibilitate
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 04 apr 2018, 15:02
WhatsApp
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit că faptele de conflict de interese sau de incompatibilitate se prescriu după 3 ani de la săvârşire.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, o modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), stabilind că faptele săvârşite de persoanele aflate în funcţii şi demnităţi publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu după trei ani de la săvârşirea lor.

Membrii comisiei au adoptat, în acest sens, un amendament la propunerea legislativă iniţiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi semnată de mai mulţi parlamentari. Prin amendamentul adoptat de comisie se introduce referirea la prevederea din Codul civil privind prescripţia, potrivit căreia termenul prescripţiei este de trei ani, dacă legea nu menţionează un alt termen.

Preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea, a explicat că termenul de prescripţie de trei ani este din Codul civil, menţionând că acesta trebuie introdus în lege. Deputatul Stelian Ion (USR) a propus ca termenul de prescripţie să fie de şase ani, însă propunerea a fost respinsă.

Potrivit articolului adoptat, 'faptele săvârşite de persoanele încadrate în categoriile prevăzute în art. 1 ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen general de 3 ani de la data săvârşirii lor în conformitate cu art. 2517 din legea Codul civil'. Raportul Comisiei juridice urmează să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?