Amendă pentru stăpânul rottweiler-ului care a atacat Patrula Călare a Capitalei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un echipaj din Patrula Călare, unitate care sprijină Poliția Locală a Municipiului București, a fost atacată, miercuri, de un câine din rasa Rottweiler, scăpat de sub supravegherea stăpânului, la intrarea în Parcul Herăstrău. După calmarea animalului agresiv, stăpânul acestuia a fost amendat pentru nerespectarea Ordonanței 55/2002 referitoare la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

"Miercuri dimineață, în timp ce intra în dispozitiv în Parcul Herăstrău, un echipaj din Patrula Călare a Municipiului București a fost atacat de un câine agresiv din rasa Rottweiler. Câinele – care nu avea nici lesă și nici botniță – a scăpat de sub supravegherea stăpânului și a sărit la picioarele unuia din caii ce forma patrula care urma să monitorizeze o zonă a parcului Herăstrău. După primul atac, câinele (care nu mai asculta de comenzile stăpânului) a sărit la pieptul celui de-al doilea cal, încercând să-i sfâșie carnea. Doar datorită pregătirii agenților și a cailor nu a fost înregistrat un eveniment nefericit: câinele scăpat de sub control a încercat să sfâșâie picioarele cailor și a atacat direct pe unul dintre agenți, mușcându-l de cizma de călărie. În acest moment, caii – care sunt pregătiți să nu reacționeze agresiv în prezența unui câine – au încercat să-și protejeze călăreții, formând un paravan între atacator și agenți. Abia în acest moment, agenții au reușit să domolească Rottweiler-ul. Din nefericire, animalul scăpat de sub control a mai apucat să atace un alt câine de companie aflat în apropiere", precizează un comunicat al Poliției Locale a Municipiuui București.

Potrivit sursei citate, stăpânului patrupedului agresiv i s-a aplicat de către Poliția Locală a Municipiului București amenda maximă pentru nerespectarea Ordonanței 55/2002 referitoare la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

După atacul asupra lor, caii Mango și Delia au primit îngrijirile necesare, li s-a administrat un antibiotic și au fost retrași în padoc, pentru un consult veterinar mai în amănunt. Misiunea echipajului atacat a fost preluată de un altul, care a continuat monitorizarea parcului Herăstrău.

Vezi aici rănile pricinuite cailor de către rottweiler

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel