Amendă de mii de lei pentru votarea cu un document impropriu
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O persoană din Sibiu a fost sancţionată cu 4.500 de lei pentru că a permis unui alegător să voteze cu un document impropriu.

O persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu printr-un comunicat de presă.

De asemenea, potrivit sursei citate, un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu.

În alt caz, se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din Şelimbăr, informează IPJ Sibiu.

În urma unei alte sesizări, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot. La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot, mai menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel