Amendă de 500 de milioane de euro pentru Google în Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Compania Google a primit o amendă substanțială de 500 de milioane de euro, în urma unor negocieri eșuate cu agențiile de presă franceze. 

Google a fost amendat cu 500 de milioane de euro de autoritatea franceză ce supraveghează competiția în piață. Motivul a fost o negociere nereușită între reprezentanții motorului de căutare și agențiile locale de presă, în privința utilizării conținutului de știri. Autoritatea acuză Google că nu a luat în serios sesizările trimise, iar Google a răspuns acuzând că eforturile de reconciliere sunt ignorate, scrie BBC

Amenda este ultima ciocnire între motoarele de căutare și agențiile de presă, în conflictul copywritingului. Anul trecut, aceeași autoritate a cerut companiei Google să negocieze cu agențiile de știri în privința extraselor de text pe care motorul de căutare le afișează atunci când un subiect este căutat. 

Amenda a fost imputată pentru că Autoritatea Competiției de Piață din Franța consideră că Google a eșuat în negocierile impuse. În 2019, Google a fost prima țară care a transpus în lege Directiva Digitală a Copywritingului. 

Internetul liber este amenințat

Internetul liber și deschis pe care îl cunoaștem astăzi este sub asediu în mai multe țări din întreaga lume, a avertizat conducătorul Google, Sundar Pichai. Conform BBC, acesta explică faptul că mai multe țări restricționează circulația informației, iar modelul liber este de multe ori luat de bun, nu apreciat.

Pichai conduce Google, una dintre cele mai complexe, bogate și importante instituții din istoria umanității. Ca șef al Google și companiei mamă, Alphabet, acesta conduce tot ce înseamnă produs Google, de la Waze până la FitBit și DeepMind. Doar la Google, acesta coordonează Gmail, Google Chrome, Google Maps, Google Earth, Google Docs, Google Photos, Android, dar și multe altele.

Libertatea internetului este un aspect crucial pentru funcționarea acestei rețele. În timp ce mulți vor ca Google să fie și mai rapid, și mai inteligent, mulți votanți din țări democratice polarizate doresc ca giganții tehnologici să încetinească. Totuși, în Silicon Valley aceasta este norma: accelerarea.

Internetul liber și deschis ”este atacat” din cauza unor modele mai autoritare cum ar fi cel chinez. Chiar dacă nu s-a referit direct la China, acesta a explicat că niciun produs sau serviciu important Google nu poate fi accesat în China, tocmai din această cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel