Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea în Varșovia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Ambasadorul Rusiei din Polonia a fost împroșcat cu vopsea în timpul unei ceremonii. 

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie în Varșovia. Incidentul a avut loc în cursul zilei de azi, în jurul prânzului, în timp ce Sergey Andreev depunea flori la mormântul ostașului necunoscut din capitala Poloniei. 

În imagini, ambasadorul Rusiei poate fi văzut acoperit cu vopsea roșie pe cap, pe față, pe costum și pe mâini. Incidentul diplomatic a avut loc în contextul protestelor din Polonia la adresa războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. 

Peskov, afirmații bizare despre Varșovia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut afirmație bizare despre Polonia, în cadrul conferinței sale zilnice, scrie Sky News. Pe fondul referirilor la planurile Rusei de Ziua Victoriei, el a făcut și câteva comentarii ciudate despre Varșovia.

"Faptul că există o retorică foarte-foarte ostilă din Polonia în ultimele luni... integritatea teritorială a Ucrainei poate fi amenințată din Polonia - acestea sunt, de asemenea, fapte evidente", a spus Dmitri Peskov.

Remarcile sale sunt contrazise de sprijinul militar al Poloniei pentru țara vecină, căreia Varșovia i-a livrat peste 200 de tancuri. Dmitri Peskov a ocolit, de asemenea, întrebările legate de zvonurile potrivit cărora în Mariupol va avea loc o paradă pentru a marca Ziua Victoriei. Citește mai multe AICI

Polonia susține cauza Ucrainei

Totodată, Polonia este dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei, în cadrul unui posibil tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit lui Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internaţională la biroul preşedintelui polonez Andrzej Duda, relatează agenţia EFE.

Preşedintele şi guvernul au luat decizia că Polonia nu se va sustrage responsabilităţii sale, a declarat Jakub Kumoch într-un interviu acordat cotidianului Gazeta, precizând că la Varşovia se află în discuţie un proiect de acord între Ucraina şi statele garante.

Acest proiect, elaborat de guvernul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost trimis statelor dispuse în principiu să acţioneze ca garanţii, oficialul polonez menţionând Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franţa şi Turcia, printre altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel