Ambasadorul român în Franța: Să nu lăsăm o caricatură mică...
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îndeamnă românii să ignore caricatura care o ironizează pe Simona Halep.

"Să nu lăsăm o caricatură mică", din "pagina a şaptea a unui săptămânal satiric, care a făcut din libertatea sa de expresie, insolenţă şi provocarea sensibilităţilor de orice fel o tradiţie binecunoscută", "să ne strice o bucurie atât de mare, ca victoria Simonei Halep la Roland Garros", a postat Luca Niculescu. El a făcut referire la o caricatură apărută în săptămânalul francez de satiră Charlie Hebdo, în care jucătoarea română de tenis Simona Halep ridică trofeul Roland Garros şi strigă "Fiare vechi!"."Am fost la finala de la Roland Garros şi am văzut atmosfera de acolo : mulţi francezi care strigau ŤAllez, Simonať alături de noi, românii, care o susţineam cu 'Hai Simona!'. De la câştigarea turneului, am primit zeci de mesaje de la cele mai înalte oficialităţi franceze (mai mulţi consilieri ai preşedintelui Emmanuel Macron, prim-ministrul Edouard Philippe, pe care l-am întâlnit acum câteva zile la o recepţie, miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor, colegi ambasadori) pentru victoria Simonei Halep", a mai scris Luca Niculescu în postarea sa.

Ziarele franceze au lăudat-o pe Simona

"La fel, toate cunoştinţele din cartier, brutarul, chelnerul de la braseria din colţ, vânzătorul de ziare, casiera de la băcănie - toţi m-au oprit ca să îmi spună că au văzut meciul sau au auzit despre victorie. De asemenea, au fost zeci de articole laudative în presa franceză după performanţa româncei. Niciodată de când sunt ambasador nu am fost atât de felicitat şi nu m-am simţit atât de bine", a adăugat ambasadorul român. El a mai spus că îşi dă seama "de impactul pe care acea caricatură l-a avut pentru unii dintre dumneavoastră, fie că trăiţi în Franţa sau în România". "Pot să vă asigur că, prin tot ceea ce facem la ambasadă alături de colegii mei, luptăm împotriva unor stereotipuri, clişee şi prejudecăţi care mai apar. La finalul acestui an vom demara Sezonul România-Franţa : vor fi sute de manifestări româneşti în tot Hexagonul şi, cu siguranţă, mii de articole în presă despre ele", a scris ambasadorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel