Data publicării:

Ambasadorii cer explicații Parlamentului pentru Codul Penal. Chirieac: UE poate bloca fondurile europene

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
camera dep
camera dep

Situație fără precedent În Parlamentul României. Ambasadorii Franței, Olandei  și Germaniei s-au deplasat la Comisia Juridică din Camera Deputaților pentru a primi explicații cu privire la modificarea Codului Penal. De asemenea, reprezentantul  SUA va fi prezent, vineri, la Parlament.  Ei au fost invitaţi chiar de membrii USL ai Comisiei Juridice.

 Întâlnirile nu au fost anunţate public, iar discuţiile au loc în cabinetul preşedintelui Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

 Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal şi nu mai pot fi anchetaţi pentru o serie de infracţiuni.

 Față de situația fără precedent creată în Parlamentul României, analistul Bogdan Chirieac a declarat că: "Domnul Antonescu a avut o reacție corectă, și aștept și reacția domnului Victor Ponta ca șef al Guvernului și șef al celui mai important partid politic din România", a declarat analistul Bogdan Chirieac pentru RTV.

"O greșeală recunoscută este pe jumătate iertată. A fost o eroare ce s-a petrecut la miezul nopții în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, domnul Ponta având posibilitatea să îndrepte această eroare", a mai spus Chirieac.

"Ieșirea lui Crin Antonescu de joi a fost fără echivoc, a făcut o separație netă între acțiunea teroristă a câtorva inși deputați din Parlamentul României și campania domnului Băsescu, spunând că domnul Băsescu bate câmpii și îi bate. Domnul Antonescu a propus și retragerea, rediscutarea în Cameră a aceste legi. Rămâne ca domnul Ponta să  dea o declarație până în acest moment."

Referitor la semnalele din exterior, care ar avea un impact asupra viitorului României, Chirieac a spus că "se poate întâmpla un rezultat imediat și concret: Uniunea Europeană să blocheze fondurile. Comisia Europeană să blocheze fodurile. Or, de bine de rău, noi am trăit anii aceștia din banii puțini pe care i-am absorbit în principal de la UE, că de la investiții străine, nici vorbă de așa ceva. Și acest lucru este un pericol real. În plus, tot ce a făcut Ponta într-un an și jumătate, întâlniri externe, cu vizita la Merkel, cu vizita la Biden, cu summit-ul China-Europa de Est la București, totul alunecă, totul se duce pe apa Sâmbetei, dintr-o prostie...

Despre DNA și ANI, Chirieac este de părere că acolo sunt inși care răspund la comanda politică a cuiva, da, eu nu am niciun fel de îndoiala, dar în fața Comisiei Europene nu te poți scoate de sub jurisdicția instituției. Toate aberațiile acelea care le spuneau și ne-am trezit într-o noapte cu ele, Eu cred că domnul Ponta trebuie spă ceară scuze în  umele partidului său, să-și asume responsabilitatea cum a făcut și domnul Antonescu pentru PNL, pentru ceea ce s-a petrecut și după un an și opt luni poate începe să dea legile în așa fel încât Justiția să redevină independentă în așa fel ca un procuror să nu distrugă după bunul plac destinul unui om, pur și simplu pentru că nu îl place sau a primit o comandă politică", a declarat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel