Ambasada Rusiei la București: A avut loc prima provocare. O înscenare de proastă calitate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ambasada Rusiei la București: A avut loc prima provocare. O înscenare de proastă calitate / Foto:  Facebook Ambasada Rusiei în România
Ambasada Rusiei la București: A avut loc prima provocare. O înscenare de proastă calitate / Foto: Facebook Ambasada Rusiei în România
Ambasada Rusiei la București susține că bombardarea grădiniței din regiunea Lugansk este o înscenare.

Ambasada Rusiei la București lansează acuzații grave, după ce ieri o grădiniță din regiunea Lugansk a fost lovită de o rachetă.

"Așa cum am spus! A avut loc prima provocare „sub steag fals” în Stanița Luganska. Orice expert militar va spune că un proiectil capabil să facă o astfel de gaură în perete ar fi distrus complet interiorul încăperii. Iar aceasta seamănă cu o înscenare de proastă calitate în spiritul „Căștilor Albe”: geamuri întregi, jucării pe rafturi. Slavă Domnului, nu au fost răniți copii, ca în Siria, Irak etc.", au scris au precizat reprezentanții Ambasadei, pe pagina lor de Facebook.

Doi profesori ar fi răniți la acea grădiniță

Reamintimcă ieri, 17 februarie, o rachetă lansată de separatiștii ruși ar fi căzut pe o grădiniță. Proiectilul ar fi vizat un sat din apropiere de Luhansk, transmitea armata ucraineană. Doi profesori ar fi răniți, iar din fericire, copiii aflați în interior ar fi scăpat teferi. 

Armata ucraineană a acuzat joi forțele susținute de Rusia din estul Ucrainei că au tras cu obuze într-un sat din regiunea Lugansk și au lovit o grădiniță.

Grădinița se află în Stanița Luhanska, un orășel aflat în prima linie a războiului Ucrainei împotriva separatiștilor susținuți de Moscova. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a raportat joi „mai multe incidente de bombardamente de-a lungul liniei de contact în estul Ucrainei”.  Vezi imagini video AICI.

VEZI ȘI: Bombardamente în orașul Marinka din regiunea Donețk. O femeie ar fi fost rănită de un obuz, într-o stație de autobuz

Separatiștii ruși au încălcat armistițiul de 60 de ori în doar 24 de ore

Armata ucraineană a anunţat vineri că a înregistrat 60 de încălcări ale armistiţiului de către separatişti proruşi în ultimele 24 de ore, un soldat fiind rănit, transmite Reuters citat de Agerpres. 

La rândul lor, rebelii din estul Ucrainei au acuzat forţele guvernamentale că au lansat tiruri de artilerie şi mortiere în trei incidente, vineri, a relatat Interfax, citată de Reuters. Unul din cele trei bombardamente semnalate a vizat satul Petrivske din regiunea Doneţk, la ora 05:30 locală (03:30 GMT), iar celelalte două au avut loc în regiunea Lugansk.

Potrivit armatei ucrainene, separatiştii au deschis focul asupra a peste 10 aşezări, folosind artilerie grea, mortiere şi un tanc. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel