„Brunkartofler” (Cartofii caramelizați) se prepară prin fierberea și decojirea cartofilor, iar apoi prin gătirea lor îndelungată în unt și zahăr”, au scris, pe pagina de facebook, reprezentanții Ambasadei Danemarcei în România. Românii sunt învățați cum să prepare „Brunkartofler” (Cartofii caramelizați).
Pentru 4 porții, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
600 grame de cartofi baby sau cartofi fingerling,
100 grame de zahăr granulat,
50 grame de unt.
Metoda de preparare
Începeți pregătirea cu cel puțin câteva ore înainte de servire, deoarece va trebui să fierbeți cartofii și apoi să-i curățați de coajă. De asemenea, puteți fierbe cartofii cu o zi înainte și dați-i la frigider până a doua zi.
Fierbeți cartofii în apă ușor sărată până când se înmoaie, ceea ce înseamnă. Scurgeți cartofii și transferați-i în apă cu gheață. Curățați cartofii de coajă și lăsați-i să se răcească complet.
Tiramisu original, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care îi vei lăsa pe toți cu gura căscată
Zahărul se pune într-o tigaie mare la foc mediu. Lăsați zahărul să se topească până devine maro deschis fără a amesteca. Când zahărul este topit și auriu, adăugați untul.
După ce untul s-a topit, adăugați cartofii răciți. Caramelizați cartofii la foc mediu aproximativ 10 minute. În timp ce gătiți, amestecați ușor cartofii, astfel încât să fie rumeniți pe toate părțile. Nu-i amestecați prea mult.
Cartofii caramelizați se servesc fierbinți la cina de Crăciun. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă