Amânarea ratelor, CONTROVERSĂ. Cine beneficiază. Daniel Zamfir: O TÂMPENIE! E clar că avem o problemă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Senatorul PSD Daniel Zamfir a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, cine vor fi beneficiarii legii amânării ratelor, după ce pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la un cetăţean care a afirmat că banca la care are credit i-a transmis că nu este eligibil pentru această variantă. 

"Bună ziua. Doresc să vă informez despre o situaţie vis a vis de aşa zisa amânare a ratelor bancare. Subsemnatul, am o rată în valoare de 750 ron. Acum 4 luni, firma la care activam a anunţat verbal că nu ne mai poate susţine salariile şi solutia ar fi demisia cu acordul ambelor părţi. Zis şi facut, niciunul din firma respectivă nu am apelat la ajutorul de somaj, care cred că este modic oricum şi nu poate acoperi rata ce o am şi nici alte cheltuieli.

Din decembrie, am căutat să mă angajez. Fără niciun rezultat, însă, fiind o lună în care nu sunt predominante job-urile ci vacanţele. În concluzie, am rămas fără un serviciu şi a venit şi această nenorocire de Coronavirus. Începând din ianuarie, slujbele sunt inexistente. SĂ NU MENŢIONEZ FAPTUL CĂ NU POT IEŞI SĂ MERG LA UN EVENTUAL INTERVIU, deoarece încalc această ordonanta de restricţie de a circula. Am sunat la bancă şi raspunsul a fost, sec, CĂ NU MĂ ÎNCADREZ PENTRU AMÂNARE. Consideraţi că este legal?", ne-a transmis cititorul. 

Daniel Zamfir, răspuns: În situaţii de criză, îi salvezi pe toţi

"Noi am adoptat ieri în comisia economică a Senatului raportul pentru legea pe care o vom scoate în sensul amânării ratelor, iar azi la 15:00 este şedinţă la Senat, în plen. Mâine se votează şi la Camera Deputaţilor, iar săptămâna vitoare poate fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Ordonanţa o vom pica în Parlament, deci formula finală pe care oamenii trebuie să o aibă în vedere va fi cea a legii. Asta pentru că ordonanţa vine în Parlament pentru a fi transformată în lege, dar dacă noi avem lege deja în sensul ăsta, nu avem de ce să o avizăm. În situaţia în care legea intră în vigoare, persoana care a făcut sesizarea se încadrează categoric. Noi am făcut referire la toate persoanele în nevoie. Era o tâmpenie să spui că se aplică doar persoanelor cu rata la zi. Pentru că dacă omul are o întârziere la plata ratelor, e clar că avea o problemă financiară, o dificultate în a plăti. E o prostie cât casa! În situaţii de criză trebuie să îi salvezi pe toţi, ideea nu e să le iei casele sau să îi bagi în situaţii de criză financiară.

Amânarea ratelor se poate aplica doar din momentul în care intră legea în vigoare, nu şi retroactiv, dar şi ratele restante, dacă ele există, se vor reeşalona la un moment dat.” ne-a declarat senatorul Daniel Zamfir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel