Data publicării:

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Vremea
WhatsApp
Fotografie de la Trang Pham, Pexels
Fotografie de la Trang Pham, Pexels
Oana Păduraru, meteorolog ANM, spune că România ar putea avea din nou o iarnă adevărată.

"Din punct de vedere al ploilor, până la finalul acestei săptămâni nu putem spune că ne bucurăm de ele. Cer mai mult senin, probabilitate destul de redusă pentru ploi slabe, de scurtă durată, în Maramureş, nordul Transilvaniei, dar şi în Crişana şi prin Moldova. Vor fi ploi slabe cantitativ, insuficiente pentru deficitul de apă din ţara noastră", a declarat Oana Păduraru la DC NEWS. 

"Se menţin intensificările vântului. Am avut în vigoare şi un cod galben în urmă cu două zile, pentru sud-estul ţării, unde rafalele au depăşit 70 km/h. Nu au fost consemnate pagube, dar rămân uşoare intensificări ale vântului şi în continuare", a mai declarat meteorologul ANM. 

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? 

Mai departe, Oana Păduraru a spus că, dacă în ultimii trei ani am avut parte de toamnă mai călduroasă, situaţia se schimbă anul acesta, iar circulaţia curenţilor de aer va fi diferită. 

"Avem o probabilitate mai mare ca iarna să fie iarnă, să avem ninsori, chiar şi perioade cu temperaturi scăzute. Raportat strict la toamnă, în ultimii cinci ani au fost episoade de răcire accentuată, aşa că nu putem spune că avem o continuitate în acest sens, cu toamnă foarte caldă. Anul acesta, într-adevăr, a continuat vara şi pe parcursul lunii septembrie, şi din datele pe care le avem până acum, se pare că şi în luna octombrie, până spre final, temperaturile vor fi ridicate, raportat la normele perioadei. Mai ales în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în mare parte din Moldova. Nu înseamnă, însă, că nu vor fi totuşi alternanţe. Pătrunderi de aer mai rece care vor afecta în principal partea de nord a ţării, spre exemplu", a completat aceasta. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel