Am găsit cel mai ieftin smartphone de pe piață! Ce spuneți? Merită banii?
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: STK
Foto: STK
Telefoanele mobile au ajuns să coste foarte puțini bani.

Oferta de telefoane mobile din România este una variată. Cel mai ieftin telefon mobil pe care îl poți achiziționa la noi în țară, de pe un site consacrat de cumpărături online, începe de la 59 de lei, același preț cu o pereche de căști de la o firmă consacrată în domeniul audio. Este vorba despre MyPhone 2220. La același preț pot fi cumpărate și iHunt i4 2021, Freeman Speak T120, Alcatel 1066D sau MyPhone 3330. De aici, lucrurile se scumpesc cu câțiva lei.

Care este cel mai ieftin telefon mobil inteligent de pe piață?

Tot pe site-ul consacrat menționat anterior am găsit și cel mai ieftin telefon mobil inteligent. La doar 199 lei, STK Storm 4 Dual Sim este un telefon cu sistem de operare Android, versiunea 5.1, un procesor cu 4 nuclee care funcționează la 1,3 GHz, conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, un display IPS cu o rezoluție 854 x 480 și 1 GB RAM.

Memoria ROM ajunge la 8 GB, din care cel mai probabil doar 4 GB sunt disponibili pentru stocare fiindcă restul este ocupat de sistemul de operare. În plus, bateria are 2.000 mAh, iar telefonul dispune de două camere foto: cea principală de 8 MP și cea frontală de 2 MP.

Sigur, telefonul nu este pentru pretențioși la prețul acesta, dar cât de mult ar trebui să cheltuim pentru un dispozitiv cu specificații mai bune?

Mai sunt variante

La 238 de lei, deci cu aproape 40 de lei mai scump, brandul Alcatel, mai consacrat decât STK, oferă 1C 2019. Versiunea de Android a telefonului este 8.1, însă specificațiile rămân asemănătoare cu telefonul de 200 lei.

Aproximativ la fel costă și Allview A10 Lite (258 lei), doar că nu are capacitate 4G cum au celelalte două telefoane. La 330 de lei, Alcatel 1 are mai mult memorie ROM (16 GB față de 8 GB) pentru a instala mai multe aplicații sau a stoca mai multe poze.

La 350 de lei, Nokia oferă C1, un telefon cu Android 9.0, 16 GB ROM și baterie de 2.500 mAh.

Totuși, performanțele decente încep de la 450 de lei

La 450 de lei, Nokia mai vine cu varianta 2.4, un telefon mult mai performant decât cel cu 100 de lei mai ieftin. Acum Android 10 și un procesor de 2 GHz cu 8 nuclee, este garantat că va funcționa mai rapid. Și rezoluția este mai bună, adică 1600 x 720. Memoria ROM de 32 de GB este una decentă pentru un telefon atât de ieftin, iar cei 2 GB RAM ar permite performanțe mult mai bune decât Nokia C1. Bateria este aproape dublă, de 4.500 mAh.

Când vine vorba de raportul cost/performanță, prețul dublu al Nokia 2.4 față de cel mai ieftin telefon inteligent de pe piață nu înseamnă performanțe duble, ci cu mult mai mari, astfel că nu este recomandată zgârcenia în aceste situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel