Alunecare de teren în Filipine. Autoritățile au anunțat zeci de decese și ”un miracol”, o fetiță de trei ani a fost scoasă în viață din noroi după 60 de ore - VIDEO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A avut loc o alunecare de teren în Filipine.

Cel puțin 68 de persoane au murit după ce o alunecare de teren a măturat un sat minier din Filipine în urmă cu aproape o săptămână.

Oficialii spun că mai sunt 51 de persoane dispărute în urma dezastrului de marți din provincia Davao de Oro, dar salvatorii recunosc că există puține speranțe de a mai găsi alți supraviețuitori.

O fetiță de trei ani a fost ultima persoană scoasă în viață din noroi. Salvarea ei, după mai mult de 60 de ore, a fost descrisă ca fiind ”un miracol”. Edward Macapili, un oficial al agenției pentru dezastre din provincia Davao de Oro, a declarat atunci că acest lucru le-a dat ”speranță salvatorilor”. Însă luni aceste speranțe păreau să se fi risipit.

”A trecut aproape o săptămână de la incident și... presupunem că nu mai este nimeni în viață acolo. În zona respectivă există deja un miros neplăcut, așa că este nevoie să accelereze recuperarea”, a declarat Macapili pentru agenția de presă AFP, conform BBC.

Peste 50 de case au fost distruse

Alunecarea de teren a lovit marți seara, distrugând 55 de case și înghițind trei autobuze și un jeepney, un tip de microbuz, care așteptau să ia muncitorii de la mina de aur. Lea Anora, membru a echipei de gestionare a celor morți și dispăruți (MDM), a declarat pentru ABS-CBN News că bilanțul victimelor de până acum include 42 de rezidenți și 26 de angajați ai minelor.

Mai mult de 30 de persoane au fost rănite.

Alunecările de teren sunt un pericol frecvent în mare parte din Filipine din cauza terenului muntos, a precipitațiilor abundente și a despăduririlor generalizate cauzate de minerit și de exploatarea forestieră ilegală.

Ploi torențiale au lovit în mod intermitent anumite părți din Mindanao timp de câteva săptămâni, provocând alunecări de teren și inundații care au forțat zeci de mii de persoane să se refugieze în adăposturi de urgență.

Zona a fost, de asemenea, afectată de o serie de cutremure, inclusiv sâmbătă, când salvatorii au fost nevoiți să își întrerupă operațiunile din cauza unui cutremur cu magnitudinea 5,9.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel