Urmărește emisiunea live
Altă față a CRIMEI din Botoșani. CRIMINALIST, SEMNE DE ÎNTREBARE: El, pentru prietena lui, chiar ar face orice
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a vorbit, pentru DCNews, despre detaliile controversate ale crimei din Botoșani. 

Știrea, cu detaliile prezentate în presă

B.I., un tânăr fotograf de doar 16 ani, cu mama plecată din țară, a ucis, cu 30 de lovituri de cuțit, o prietenă de 18 ani, pe Petronela, pe care o fotografia des în ultima perioadă. A ucis-o pentru că i-a spus despre Mihaela, iubita lui, că e ”urâtă și grasă”. Și-a luat cuțitul, aparatele foto, a chemat un taxi și, cu hainele pline de sânge, a ajuns acasă. S-a schimbat și, la venirea anchetatorilor, le-a dat probele care-l încriminau. Pe contul de Facebook al Mihaelei a apărut o fotografie din pădure, în acea zi. Contul a fost închis ulterior. Mihaela nu poate vorbi, e în stare de șoc și chiar ar vrea să se sinucidă, fiind păzită 24 din 24. Când își va reveni, declarația sa va fi importantă în anchetă. Mama lui B.I. spune că fiul său nu a fost singur cu Petronela în pădure. Cei care-l cunosc pe B.I. spune că el nici măcar nu înjura, dar să ucidă. B.I., în toate fotografiile de pe Facebook, vorbește despre iubire. Iubirea față de Mihaela. 

Contactat de DCNews, celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a analizat profilul de Facebook al lui B.I., dar și comentariile și pozele postate de apropiații săi și ai Mihaelei. 

”Un copil bulversat, cu o iubire pătimașă”

”M-am uitat pe profilul lui de Facebook și arată un copil bulversat, nu prea sigur pe el, dar cu o iubire pătimașă pentru prietena lui. O parte din citate (n.r. descrierele pe care B.I. le punea la fotografiile postate pe Facebook) sunt destul de controversate. De fiecare dată, el afișează aerul îndrăgostitului de prietena lui, Mihaela. Greu găsești o explicație a unui act criminal petrecut într-o pădure.” a spus comisarul-șef. 

”O altă față a cazului”

Mihai Untaru a punctat un amănunt care nu e prezent în spațiul public: ”Bănuiala că ea e autoarea, pe care toate comentariile din ultima perioadă o acuză, ba mai mult, chiar și o fostă colegă a ei face o asemenea afirmație, arată o altă față a cazului”.

”El, pentru prietena lui, chiar ar face orice”

”Lejeritatea și calmul cu care el ar fi părăsit locul faptei, faptul că nu s-a speriat, că au fost totuși 30 de lovituri de cuțit, nu prea se justifică. Ar fi o explicație în care crima nu ar fi fost făcută de el, dar el ar fi cel care, foarte lucid, și-ar asuma responsabilitatea. Am văzut niște fotografii care ar vrea să arate o situație certă. El cu prietena lui și-ar fi făcut fotografii după ce a fost omorâtă Petronela. El, pentru prietena lui, chiar ar face orice.” a mai afirmat Mihai Untaru, pentru DCNews

Criminalistul a subliniat și alte detalii care ridică semne de întrebare: ”Interesant este că el nu șterge contul de Facebook. În schimb, prietena lui își șterge contul de Facebook. Apar semne de întrebare. El nu are profil de criminal.”

”Ideea de a face o ședință foto în pădure cu un cuțit la tine... În asemenea situații, se reține că actul ar fi fost premeditat. Chiar nu ai nevoie de un cuțit în pădure ca să faci niște ședințe foto. Trebuia să ai baterii la tine, card, dar, în niciun caz cuțit. Prietena lui are foarte multe lucruri de lămurit în fața cercetării penale. Au fost prieteni, ca probabil știindu-le parolele, chiar au oferit imagini care merită studiate. Oricum ar fi, el e un tip foarte calm și decis în ceea ce face, care manifestă o formă extremă de dragoste pentru această fată, care nu ar fi exclus să aibă legătură cu evenimentul” a mai precizat Mihai Untaru. 

”Trăim o perioadă dură, cu o generație de copii care trăiesc cu stabilitate emoțională în fața morții destul de ciudată. Jocurile video de ultimă generație, foarte realiste, care obișnuiesc copilul să omoare, la rece, o formă umană, fără nicio emoție, în ultimii ani, au mari repercusiuni în realitate. Violența dură este o transpunere a jocului într-o realitate cruntă.” a subliniat, la nivel general, comisarul-șef. 

Mari semne de întrebare

Revenind la cazul crimei din Botoșani, criminalistul concluzionează: ”Mi s-a părut foarte ciudată duritatea evenimentului care nu putea fi provocat de afirmația lui că i-ar fi jignit prietena și asta ar fi dus la valul de ură transformat în 30 de lovituri de cuțit, val de ură contrar momentului de după în care lejer a chemat un taxi, s-a dus acasă, a așteptat poliția. Dacă a fost atât de calm, de ce nu s-a dus direct la poliție? Sunt semne de întrebare. El n-a intrat în stare de colaps, nici de stres. Și-a lăsat contul deschis, unde unii îl înjură, alții îl amenință. Își asumă foarte mult copilul acesta. Ce ridică semne de întrebare este prietenia cu această fată. Nu știu dacă posesivitatea lui s-a transformat în ură sau într-un act paternal de acoperire a faptei ei și atunci, nu el s-ar putea să fie autorul, ci ea.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel