Alpinistă franceză stabilește record mondial la escaladarea frânghiei pe Turnul Eiffel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O alpinistă franceză a stabilit un nou record mondial la escaladarea frânghiei, după ce a ajuns până pe al doilea etaj al Turnului Eiffel, miercuri.

Anouk Garnier, în vârstă de 34 de ani, a escaladat 110 de metri în 18 minute pentru a stabili un nou record și pentru a strânge fonduri pentru prevenirea și susținerea cancerului, relatează The Guardian.

"Visul meu s-a împlinit. E magic", a declarat Garnier, după ce a escaladat frânghia liber suspendată pentru a ajunge la record cu două minute mai repede decât se aștepta. "Dacă a fost una singură lucru de care niciodată n-am îndoit, a fost că o să reușesc."

Ea a adăugat: "În drum spre acest record au fost multe momente bune și rele. Vremea nu a fost întotdeauna de partea mea și am trebuit să coordonăm agenda tuturor celor implicați în acest proiect monumental. Dar niciodată nu am renunțat la el. Mulțumirea și bucuria pe care le trăiesc astăzi sunt cu atât mai mari. Este un vis nebunesc devenit realitate."

Recordul mondial anterior era deținut de atletul sud-african Thomas Van Tonder, care a escaladat 90 de metri pe o frânghie între Turnurile Soweto din Johannesburg, în 2020. Atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard deținea recordul feminin după ce a escaladat 26 de metri pe o frânghie la Opera din Copenhaga, în 2022.

Garnier deține acum recordul pentru cea mai înaltă escaladare și cea mai înaltă escaladare pentru o femeie. Ea a început să se antreneze la escaladare pe frânghie în 2022, după ce a câștigat campionatul mondial de curse cu obstacole pentru categoria sa de vârstă și căuta o nouă provocare. Ea a declarat că a fost inspirată de succesul lui Steensgaard.

"M-am gândit: 26 de metri nu este atât de departe, ce monument aș putea escalada?", a declarat Garnier agenției AFP.

Garnier a declarat că s-a pregătit timp de un an pentru provocarea de miercuri și a fost fericită să-și vadă familia când a coborât.

"A fost atât de frumos să-i văd atât de mândri. Ei sunt cei care mi-au insuflat această disciplină a sportului, de a da totdeauna cel mai bun, de a aspira întotdeauna la excelență. Mulțumesc lor, pot face lucruri extraordinare astăzi."

Alpinista a declarat, de asemenea, că dorea să strângă fonduri pentru Liga împotriva Cancerului, după ce mama ei a fost diagnosticată cu boala.

"Am văzut-o luptând atât de mult. Am vrut să fac și eu partea mea", a declarat Garnier.

Ea își propune acum să se întoarcă la cursele cu obstacole și va purta torța olimpică la Marseille în mai, dar a recunoscut că deja gândea la noi provocări.

"Sunt într-o formă excelentă și intenționez să o mențin așa pentru următorii 10 ani", a declarat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel