Alpinism: Saray Khumalo, prima femeie africană de culoare care a ajuns pe 'acoperişul lumii'
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 16 mai 2019 / 13:05
WhatsApp
Alpinista sud-africană Saray Khumalo a devenit prima femeie africană de culoare care a reuşit să escaladeze cel mai înalt vârf montan al planetei, Everestul (8.848 m), a anunţat joi echipa sa de comunicare, citată de agenţia EFE.

'Cu puţin timp în urmă, Saray Nkusi Khumalo a ajuns pe 'acoperişul lumii'. Născută în Zambia, cu sânge rwandez şi acum sud-africană, această soră din Africa şi-a atins obiectivul de a deveni prima femeie africană de culoare care escaladează Everestul', a transmis organizaţia Summits with a Purpose, fondată de Khumalo, prin intermediul reţelelor de socializare.

Aceasta a fost a patra tentativă de a escalada Everestul pentru Khumalo, o femeie de afaceri care locuieşte în Johannesburg. În celelalte ocazii, vremea rea şi un cutremur devastator produs în Nepal (2015) au împiedicat-o să-şi realizeze visul.

Saray Khumalo face alpinism în scopuri caritabile şi de conştientizare începând de acum 6 ani. În curriculum-ul său figurează, de asemenea, ascensiuni pe vârfurile Kilimanjaro (5.896 m, în 2012) şi Aconcagua (6.962 m, în 2015).

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro