Alina Mungiu Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian, Tranziția. Primii 25 de ani, la Polirom
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
"Tranziția. Primii 25 de ani", apărut recent la Editura Polirom, este tema dezbaterii care va avea loc vineri, 21 noiembrie, de la ora 13.30, în Sala Cupola (Romexpo), unde alături de autori, Alina Mungiu-Pippidi și Vartan Arachelian, vor fi prezenți și Stelian Tănase, Cornel Nistorescu, Liviu Antonesei, Daniel Cristea-Enache.

Vineri, 21 noiembrie, de la ora 13.30, Editura Polirom vă invită în Sala Cupola (Romexpo) la o dezbatere pe marginea volumului Tranziţia. Primii 25 de ani. Invitaţi, alături de autori: Stelian Tănase, Cornel Nistorescu, Liviu Antonesei, Daniel Cristea-Enache. Eveniment moderat de Ovidiu Şimonca. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Tîrgului Internaţional Gaudeamus, 2014.

2014 este anul care marchează un sfert de secol de cînd a căzut Zidul Berlinului, iar românii au răsturnat regimul lui Nicolae Ceauşescu, însă ce ne-au adus aceşti 25 de ani de libertate? Alina Mungiu-Pippidi şi Vartan Arachelian discută despre motivele pentru care comunismul românesc a plantat sămînţa unei tranziţii dificile, dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, de ce la noi nu a existat lustraţie şi cum am putea să ne maximizăm performanţa în UE.

Noul volum al Alinei Mungiu-Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian, Tranziţia. Primii 25 de ani, apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Publicistică" (coordonator George Onofrei), cuprinde zece convorbiri spumoase, cu rol de diagnostic şi totodată de profeţie.

„Cartea aceasta e adre­sată celor care luptă, dar, în egală măsură, și celor care gândesc la fel, deși stau înca deoparte. Și care vor coborî în arenă", afirmă Vartan Arachelian

Despre autori

Alina Mungiu-Pippidi, una dintre cele mai cunoscute voci ale societăţii civile din România, personalitate academică recunoscută peste hotare, profesor de politici publice la Hertie School of Governance, Berlin, preşe¬dinte fondator al Societăţii Academice din România şi expert al Comisiei Europene. De acelaşi autor la Editura Polirom: Doctrine politice (1998), Introducere în politologie (2000), De ce nu iau românii premiul Nobel (2012, 2014). În 2006 a fost republicată la Cartea Românească Evangheliştii (Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 1993).

Vartan Arachelian, jurnalist, scriitor, scenarist şi regizor de film documentar, realizator de programe pentru radio şi televiziune, autor de anchete şi reportaje, directorul primului post independent de televiziune din România. Dintre cărţile publicate: Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian (1992, 1996, 2014), Istoria şi fantomele sale (2014).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel