Alina Mungiu Pippidi, "cenzor şef" la Evenimentul Zilei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Andrei Alexandru, fost şef de cabinet al lui Nicoae Văcăroiu şi actual colaborator al Evenimentului Zilei, susţine că Alina Mungiu Pippidi îi cenzurează dreptul de a-şi publica articolele. După articolul ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”, Pipidi se pare că ar fi intervenit pe lângă şefii EvZ pentru a-l scoate de la publicare. Pippidi a invocat argumentul că, nu se poate ca într-un ziar al Puterii, să se înceapă represiunea împotriva sa.

Iată mărturia jurnalistului Andrei Alexandru:

Site-ul ”hydepark”, al ziarului”Evenimentul zilei”, mi-a publicat în ultimele 3 luni, fără vreo cenzură, mai multe articole. Am criticat Puterea, l-am criticat pe Băsescu, pe Elena Udrea și pe mulți alții. Când am ajuns la AMP, cu articolul: ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”, lucrurile s-au schimbat brusc. Lui AMP nu i-a plăcut ce-am scris despre ea și, în loc să mă contrazică cu argumente raționale, a ales metoda pumnului în gură, metodă pe care la alții o repudiază cu multă mânie. Mai precis, AMP a ieșit la B1TV, TVR și pe site-ul său ”romaniacurata” cu următoarele: ”Cum e cu putințã, simbolic vorbind, ca într-un ziar al puterii (Evenimentulzilei – n.r.)sã înceapã atacul contra mea, invocînd apãrarea familiei Bãsescu, tocmai Andrei Alexandru, vechi informator al Securitãțiiși agent de influențã care ne-a dinamitat eforturile de refomã în anii nouãzeci, devenit apoi şeful de cabinet al lui Nicolae Vãcãroiu? Dl Alexandru e azi portocaliu autentic și reprezintã reforma adevãratã.Eu reprezint probabil reacțiunea, numai în Ucraina și unde mai construim revoluții nu a aflat lumea cu cine are de a face.”A fostsuficientă această intervenție de șef și cenzor la ziar a AMP,pentru ca redacțiasă se conformeze. Următorul articol propusd e subsemnatul”Evenimentului zilei”, în fapt o replica la celes puse de AMP, a fost interzis la publicare.

Din citatul de mai sus și din această împrejurare reies câteva lucruri interesante, care merită scoase în evidență:

În primul rînd, AMP, o voce din interior, un membru vechi, activ și notoriu al structurii PDL-Băsescu, recunoaște explicit că ”Evenimentul zilei” este ziarul Puterii.

În al doilea rînd, AMP, vajnică apărătoare a dreptului la opinie, își permite să se manifeste public, cine are și cine nu are dreptul la liberă exprimare în presă, interzicându-mi acest drept rezervat, în accepțiunea doamnei, doar celor care o laudă sau se află de aceeași parte a baricadei.

În al treilea rând, actuala Putere face în prezent eforturi propagandistice semnificative să-i pună pe toți politicienii în aceeași oală, pentru disiparea responsabiltăților și reducerea popularității adversarilor politici la același nivel cu a PDL. În același timp,Puterea vrea să umple locul, încercând să-și plaseze oamenii,recte, așa-zisa societate civilă condusă de AMP, în fruntea protestatarilor. Este de notorietate faptul,că așa-zisa societate civilă este de mulți ani o adevărata coloană a V-a a structurii politice PDL-Băsescu. Zilele acestea AMP se arăta extrem de nemulțumită de precaritatea societății civile din România. Dacă societatea civilă este compromisă la noi, doamna AMP are o mare parte din vină prin partizantul său afișat fără perdea. Pentru îndreptarea situației, ea se oferea public să preia inițiativa în fruntea a ceea ce a numit: ”societatea civilă instituționalizată”. AMP știe că este percepută a fi în tabăra Puterii și credibilitatea sa e egală cu cea a lui Băsescu, așa că se prezintă, mai nou, adversara structurii PDL-Băsescu. După antecedente, cred că AMP este cea mai puțin calificată persoană să reconstruiască prestigiul și credibiliatatea societății civile, dar, așa cum decurg evenimentele a fost aleasă de structura PDL-Băsescu să iasă în față. Îndrăznesc să afirm că acesta este adevăratul motiv pentru care la ”Evenimentul zilei” nimeni nu are voie să se atinga de ”prea-civila” doamnă, șef și cenzor informal al ziarului.

Vezi aici articolul cenzurat de Pipidi: ”Pe Alina Mungiu să n-o atingi nici cu o floare”

Citeşte şi:

Dinescu către Pora: “Eşti o nesimţită. Du-te la Băsescu. Pupă-l în cur!” – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel