Alina Gorghiu, uimită de ce spune Ponta despre mărirea salariilor demnitarilor: E absurd
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, consideră "absurde" afirmațiile premierului Victor Ponta referitoare la creșterea indemnizațiilor înalților demnitari, apreciind, totodată, că se ferește de răspundere cum știe mai bine: "mințind, chiar cu riscul de a fi ridicol".

"E absurd ce comunică premierul Victor Ponta în privința ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.

Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din țară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliției de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără știrea lui.

În realitate, însă, Victor Ponta se dovedește că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) și se ferește de răspundere cum știe mai bine: mințind, chiar cu riscul de a fi ridicol.
Dacă și-a pierdut autoritatea în coaliția de guvernare, dl Ponta are un motiv în plus să demisioneze", a scris, vineri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Victor Ponta: Nu se măresc salariile președintelui și premierului. Miercuri întorc ordonanța

Pe de altă parte, co-președintele PNL susține că reforma salarizării în domeniul bugetar este necesară, însă fără transparență și dezbatere publică, nu va fi decât o nouă lege strâmbă, care va crea noi nedreptăți.

"Sunt multe anomalii care trebuie corectate în ceea ce privește salarizarea în sistemul public, iar acordarea unor salarii decente, adecvate funcțiilor, este o măsură de stimulare a performanței în administrația de stat.

Cred, însă, că a acorda prioritate demnitarilor - prin ordonanță și nu printr-o lege care să beneficieze de o largă dezbatere în Parlament -, a-i separa atât de brutal de cetățenii care i-au ales, înseamnă să începem această reformă cu stângul", conchide Alina Gorghiu.

Rovana Plumb: Majorarea salariilor demnitarilor, o decizie comună preşedinte-premier interimar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel