Alina Gorghiu, anunț: DREPTATE pentru PENSIONARI! PSD a votat împotrivă. ”Chiar nu înțeleg”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels/pixabay
foto pexels/pixabay
Sunt modificări importante pentru pensionari, în Parlament. Proiectul a trecut de Senat, fără susținerea PSD. 

Vicepreședintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, a anunțat un proiect important pentru pensionari, care ar elimina mai multe prevederi de neînțeles, în calcularea pensiei. Astfel, inițiativa vine să corecteze Legea privind sistemul de pensii. Sunt schimbări cu privire la pensiile de urmaș, la veniturile care vor fi luate în considerare în calculul pensiei, precum și cu privire la munca în condiții deosebite, după cum anunță Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook. Deși a trecut de Senat fără susținerea PSD, liberala se arată totuși contrariată de votul împotrivă dat de social democrați, cu atât mai mult cu cât pensiile sunt un aspect important în discursul public al PSD. 

Iată postarea completă a Alinei Gorghiu: 

”Un proiect care a trecut de Senat și care sunt convinsă că va trece și de Camera Deputaților e legat de respectul față de pensionari și munca depusă în ani de zile.

Pensionarul, care s-a trezit că pensia i-a fost calculată greșit de către casa de pensii, nu trebuie să fie pus pe drumuri pentru a-și primi drepturile cuvenite!

Acesta este principiul de bază al legii PNL care a fost adoptată luni de Senat! Trebuie să avem grijă de pensionari. Iar această inițiativă legislativă corectează Legea privind sistemul de pensii publice în trei moduri esențiale.

Acordarea dreptului soților la pensie de urmaș și în cazul în care durata căsătoriei a fost de cel puțin 1 an.

Al doilea: nu contează cum s-au realizat veniturile, permanent sau cu întrerupere! Dacă s-au plătit contribuțiile, atunci toate veniturile trebuie luate în considerare în calculul pensiei.

Ultimul este legat de luarea în considerare a anilor lucrați în grupe de muncă în condiții deosebite, grupa 1, condiții speciale și a perioadei de timp fracționate. Pentru că, la momentul actual, se iau în considerare numai anii întregi. Sunt argumente puternice pentru care senatorii PNL au votat pentru.

P.S. Chiar nu înțeleg de ce PSD a votat împotriva acestui proiect care repară probleme serioase din sistemul de pensii.” a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel