Data publicării:
Alimentul care poate reduce depresia. "Merge" bine cu berea
Știai că există un aliment care poate reduce riscul de depresie și este, frecvent, consumat la bere.
Consumul de oleaginoase în fiecare zi poate reduce riscul de depresie cu 17%, arată studii noi. Antioxidanţii din suplimentul preferat pe care-l consumăm la bere ajută la protejarea creierului, arată cercetătorii spanioli.
"Descoperirile noastre evidenţiază un alt beneficiu al consumului de oleaginoase", spune Bruno Bizzozero-Peroni de la Universitatea Castilla-La Mancha din Spania. Cel mai recent studiu, publicat în revista "Elsevier Clinical Nutrition", a examinat modul în care consumul de nuci afectează şansele oamenilor de a dezvolta boala.
Cercetătorii au analizat datele de la 13.504 britanici cu o vârstă medie de 57 de ani şi au urmărit dacă au fost diagnosticaţi cu depresie sau au folosit antidepresive. Dieta lor a fost monitorizată între 2007 şi 2012. Oleaginoasele pe care le-au consumat au inclus migdale nesărate, sărate şi prăjite, caju, fistic, precum şi alune.
Oamenii care au mâncat o mână de nuci în fiecare zi, aproximativ 30 de grame, au suferit mai puţin de depresie decât cei care nu au mâncat mai puțin sau deloc, scrie Rador citând 24chasa.bg. Bizzozero-Peroni a spus că efectele antiinflamatorii şi antioxidante asociate cu compoziţia nutriţională a nucilor joacă un rol important în reducerea riscului de depresie.
"În plus, fructele oleaginoase sunt bogate în aminoacizi precum arginina, glutamina, serină şi triptofan, iar nivelurile mai scăzute ale acestor aminoacizi sunt asociate cu depresia", a explicat el.
Beneficiile consumului de oleaginoase
Consumul frecvent de oleaginoase poate aduce beneficii dezvoltării cognitive a adolescenţilor şi poate contribui la maturizarea lor psihologică. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui nou studiu realizat de Institutul de Cercetare în Sănătate "Pere Virgili" şi Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona.
Cu toate că au existat şi înainte studii cu privire la beneficiile nucilor asupra sănătăţii umane, acest studiu este fără precedent, deoarece are în vedere pentru prima dată efectul nucilor asupra adolescenţilor. La studiu, au participat 700 de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani.
Echipa de cercetare a stabilit că adolescenţii care au mâncat nuci timp de cel puţin 100 de zile (nu neapărat în zile consecutive) şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi inteligenţa, iar copiii cu simptome de hiperactivitate şi-au îmbunătăţit semnificativ comportamentul la clasă.
Nucile sunt bogate în acid gras alfa-linolenic, un tip de omega 3 care joacă un rol important în dezvoltarea creierului, mai ales în această etapă a vieţii unei persoane, au concluzionat oamenii de ştiinţă. Consumul de nuci poate fi cheia pentru o mai bună sănătate mintală şi la persoanele mai în vârstă şi poate chiar încetini îmbătrânirea celulară, arată alte studii. Citește mai mult>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News