Alimentele pe care le poți mânca zilnic, fără nicio restricție. Ligia Pop: Mergem pe principiul că trebuie să avem varietate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol care sunt alimentele pe care le poți mânca zilnic, fără nicio restricție.

Cu atât de multe informații contradictorii și mituri care circulă în jurul a cum ar trebui să arate dieta ideală, poate fi dificil să navigăm în acest labirint nutrițional. Prezentul ne arată că trendurile dietetice vin și pleacă și că ar trebui să căutăm sfaturi și îndrumări solide pentru a ne ghida alegerile alimentare și pentru a ne asigura că ne hrănim corect.

Iar dacă dorim să avem un stil de viață sănătos și echilibrat, dieta joacă un rol foarte important. Pentru a înțelege cum să ne hrănim corect, ne-am întors la specialiștii în domeniul nutriției. Ligia Pop, consultant în nutriție și autoare a 8 cărți, ne aduce în prim-plan importanța varietății și echilibrului în alimentație.

"Mergem pe principiul că trebuie să avem varietate", afirmă Ligia Pop, subliniind că o dietă sănătoasă nu înseamnă să consumăm mereu aceleași alimente sau să ne limităm la un singur tip de preparat.

Ligia Pop: Putem mânca frunze verzi în neștire



Frunzele verzi sunt vedete în lumea nutriției, dar Ligia Pop ne avertizează să nu ne limităm doar la ele.

"Putem mânca frunze verzi în neștire, dar să avem varietate și acolo, nu să mâncăm salată și atât", spune ea.

Astfel, introducerea altor legume, precum cele rădăcinoase, poate însemna o diversificare a aportului nostru de nutrienți. Legumele rădăcinoase sunt considerate unele dintre cele mai nutritive alimente pe care le putem consuma, fiind bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Ligia Pop ne îndeamnă să le includem în dietă în cât mai multe culori posibile - de la păstârnac și țelină, la morcovi în diverse nuanțe.

Citește continuarea pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel