Stupoare pe piață înainte de Paști: Ciobanii, acord ca să nu dea carnea ieftină. Sorin Minea, Romalimenta, sfat pentru toți românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a explicat la ce scumpiri ne putem aștepta înainte de Paște.

Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre scumpirea alimentelor înainte de Paște, în contextul în care comercianții pun majorările pe seama noilor taxe introduse.

Întrebat de ce totuși se scumpesc produsele înainte de Paște, Sorin Minea a spus: "Cauzele sunt diverse, de la fluctuația prețului materiei prime, România este deficitară la carnea de porc, iar la ora actuală prețul cărnii de porc are tendința de a crește pe piață, deci automat cresc și prețurile la produsele din carne de porc.

După aceea avem prețul utilităților, majorările de salarii și toate acestea se duc în preț, că în altă parte nu au unde. Dacă vă uitați, veți vedea că toți fermierii spun că prețul actual nu le acoperă cheltuielile, deci tendința lor este de a majora prețurile. În cazul acesta, și preparatele de pe piață vor fi și ele mai scumpe, e un calcul simplu".

Prețul cărnii de miel

Cât despre scumpirea cărnii de miel, Sorin Minea a zis: "Citesc cu stupoare prin presă că asociațiile ciobanilor s-au întâlnit și au hotărât că nu vor vinde sub nu știu ce preț. Eu nu sunt cioban, nu cresc oi, dacă așa au decis ei... nu știu dacă e legal să decidă o asociație care va fi prețul pe piață, dar în orice caz, ceea ce îi sfătuiesc pe oameni este să nu se arunce să cumpere din prima zi.

Ca în fiecare an, în prima zi prețul va fi mare și după aceea va scădea. În final prețul va fi dat de cerere și ofertă. Anul trecut vânzarea medie a fost foarte scăzută, dacă anul acesta nu este o creștere a vânzării, în mod normal prețurile scad, nimeni nu va dori să rămână cu carnea în brațe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel