Alimentele de aur pe timp de vară. Carmen Brumă: Sunt ideale
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Carmen Brumă
Carmen Brumă
Carmen Brumă vine cu alimentele de aur pe timp de vară.

„Iată câteva alimente ideale pentru vară: pește, fructe de mare (proteine plus Omega 3 cu rol în menținerea hidratării), ouă, fructe ș legume bogate în licopen (roșii, zmeură, pepene, sos de roșii) pentru rolul antioxidant și protector împotriva razelor UV, ardei gras, caise, morcov - bogate în Betacaroten, plus apă - 35 - 40 ml/kg corp”, a scris Carmen Brumă pe Instagram.

2. -imagine fara descriere- (carmen-bruma_27803800.jpg)

VEZI ȘI: Carmen Brumă: Rețetă de plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao

Carmen Brumă vă propune o rețetă delicioasă.

Ce ziceți de o plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao? Sună delicios, nu?

Aveți nevoie de 800 grame de brânză dulce amestecată cu ricotta (un sfert de ricotta), 200 grame de stafide, șase ouă, 8-10 linguri de zahăr, 4 pliculețe de zahăr vanilat, 2 linguri esență de vanilie și 2 de lămâie, coaja rasă de lămâie (atenție să nu fie tratată chimic!), 6-7 linguri de făină fără gluten, o lingură praf de copt care se dizolvă cu puțină zeamă de lămâie.

Se amestecă brânza cu zahărul, stafidele, esențele, coaja de lămâie și ouăle cu o lingură de lemn. Se încorporează treptat și făina. Se adaugă praful de copt dizolvat în puțină zeamă de lămâie, apoi se așează totul într-o tavă pe hârtie de copt. Deasupra se pudrează jumătate de linguriță de cacao și se amestecă doar la suprafață cu o scobitoare. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 30-35 minute.

VEZI ȘI: Carmen Brumă, rețetă: Desert răcoros pentru zilele toride. Ingredient vedetă: pepene

Carmen Brumă vă propune un desert răcoros cu un ingredient vedetă: pepenele.

Este vorba despre înghețata de pepene galben.

„Se prepara foarte usor si nu aveti nevoie de multe ingrediente. Cel mai important este sa alegeti un pepene galben dulce si aromat. Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa miroasa puternic atunci cand il cumparati iar daca nu are miros, nu-l luati.


Textura si culoarea sunt un indicii bune al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.


Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, e posibil ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt.

De asemenea, locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. “Buricul pepenelui”, cum se mai numeste popular, trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.


Pepenii galbeni cu un „buric” moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat.


Eu prepar aceasta reteta cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings cu care puteti pregati si sucuri sau smoothie-uri din legume, fructe, radacinoase, iarba de grau.


INGREDIENTE


300 g pepene galben


1 lingura cu varf de mascarpone


1 lingura sirop de artar


un varf de lingurita de scortisoara


Se monteaza sita pentru inghetata apoi se introduc pe rand bucatile de pepene. Se pune totul intr-un bol sau borcan cu gura larga si se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se baga la congelator aproximativ 40 minute. Si gata inghetata!”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel