Alimentele care te fac să îmbătrânești mai repede
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alimentele care te fac să îmbătrânești mai repede / Foto: Pixabay
Alimentele care te fac să îmbătrânești mai repede / Foto: Pixabay
Află în articol care sunt alimentele care te fac să îmbătrânești mai repede.

Cu toții ne dorim să rămânem tineri cât mai mult timp tineri, dar bătrânețea vine chiar dacă nu ne dorim acest lucru. În plus, există numeroşi factori care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, de la expunerea la soare, fumat, consum de alcool, până la alimentaţia necorespunzătoare.

Există mai multe produsele alimentare care pot afecta aspectul pielii, scrie Realitatea.net. Primele efecte negative ar apărea atunci când proteinele sau grăsimile sunt combinate cu zahărul.

Un motiv în plus să renunți la cartofii prăjiți

Deși cartofii prăjiţi sunt delicioşi, ușor de făcut și adesea consumați de români, aceștia nu fac altceva decât să înainteze procesul de îmbătrânire. Acest lucru se întâmplă din cauza cantităţii mari de ulei pe care o conțin, cât şi a celei de sare, nu tocmai prietenoase cu pielea noastră.

Persoanele care își doresc ca pielea lor să arate bine cât mai mult timp, ar trebui să evite majoritatea alimentelor prăjite, asta pentru că expunerea la radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire, moleculele ADN fiind afectate, iar piele pierzându-și elasticitatea. Sarea ar trebui evitată deoarece consumul în exces al acesteia duce la deshidratare, ridurile devenind tot mai pronunţate. 

Schimbați și pâinea

Dacă ne dorim să ne păstrăm tinerețea cât mai mult timp, ar fi bine să fim atenți și la ce fel de pâine consumăm. Alimentele cu un index glicemic ridicat, precum pâinea din făină albă, accelerează procesul de îmbătrânire. În locul pâinii tradiţionale ar fi bine să alegem să consumăm pâine din grâu întreg, fără zahăr adăugat. Aceasta conţine antioxidanţi buni pentru sănătatea pielii.

Secretul tenului perfect al asiaticelor. Îți face pielea ca de porțelan

Un ten de porțelan ca al asiaticelor este un motiv de invidie pentru noi, occidentalele, deși poate fi obținută foarte ușor. Mai mulți experți  în frumusețe au dezvăluit însă secretul acestora. Se pare că pielea strălucitoare și catifelată este menținută cu ajutorul unei pulberi de perle, făcută din cochilie de scoică zdrobită. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel