Alimentele care îți afectează creierul. Descoperirile unui nou studiu
Află în articol care sunt alimentele ce îți pot afecta creierul.
Alimentele grase par a fi mai periculoase decât am știut. Rezultatele unui nou studiu indică faptul că alimentele grase nu numai că adaugă centimetri circumferinţei taliei, ci dăunează şi creierului, informează ediţia electronică "Medical Express", transmite Rador.
Studiul, condus de prof. Xin Fu-Zhou şi Larisa Bobrovskaia de la Universitatea din Australia de Sud, a găsit o legătură clară între dezvoltarea diabetului la şoarecii hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi timp de 30 de săptămâni şi deteriorarea ulterioară a abilităţilor lor cognitive, inclusiv dezvoltarea anxietăţii, depresiei şi agravarea bolii Alzheimer.
Şoarecii cu deficienţe cognitive au avut mai multe şanse să câştige în greutate, din cauza metabolismului afectat de modificările din creier. Oamenii de ştiinţă au publicat rezultatele cercetărilor lor în revista de specialitate "Metabolic Brain Disease".
Alimentul pe care îl consumi zilnic, fără să știi că îți îmbolnăvește inima
Unul dintre alimentele consumate zilnic de români ar provoca boli cardiace şi cardiovasculare. Este vorba despre cereale. În urma unei cercetări ştiinţifice, experţii au descoperit că cerealele de tipul grâului pot creşte nivelul colesterolului "rău" cu până la 60%.
Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace şi cele cardiovasculare, care sunt principalele cauze de deces ale secolului 21. Datele cercetării pot fi îngrijorătoare pentru români. Asta în contextul în care, în urma unui sondaj realizat recent în ţara noastră, a ieşit la iveală că românul de rând consumă nici mai mult nici mai puţin de 100 de kilograme de pâine pe an. Vezi mai mult AICI.
Nouă sfaturi prețioase pentru o inimă sănătoasă și plină de viață
O dietă sănătoasă este un ingredient esențial al schimbărilor terapeutice ale stilului de viață recomandat pentru prevenirea și tratamentul bolilor de inimă. Într-un interviu acordat HT Lifestyle, dr. Tilak Suvarna, cardiolog senior intervențional la Institutul Asiatic al Inimii din Mumbai, a enumerat 9 sfaturi de alimentație pentru o inimă sănătoasă:
1. Creșteți-vă aportul de fructe, legume și salate care sunt surse bune de vitamine și minerale, sărace în calorii și bogate în fibre alimentare.
2. Consumați mai multe cereale integrale în loc de cereale rafinate. Cerealele integrale sunt surse bune de fibre și nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea inimii. Cerealele integrale includ făină integrală, pâine integrală, cereale bogate în fibre, orez brun, fulgi de ovăz.
3. Evita alimentele bogate în grăsimi saturate sau colesterol. Acestea includ alimente prăjite, unt, lactate bogate in grăsimi, carne procesata, carne roșie. Colesterolul ridicat duce la depunerea plăcii în arterele inimii, care este un precursor al atacurilor de cord.
4. Reduceți cantitatea de calorii. Alimentele cu zahăr, cum ar fi deserturile, dulciurile, produsele de panificație, băuturile dulci, precum și alimentele procesate sau rafinate cresc cantitatea de calorii nedorite, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, acumularea de grăsimi, agravarea diabetului preexistent, toate acestea fiind factori care cresc riscul de a avea boli de inima. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News