Alimentele banale care ne binedispun. Sunt aur pentru mentalul nostru
Fructele de pădure, ciocolata neagră, nucile și sardinele se numără printre alimentele care ne binedispun.
Sunt alimente care ne aduc zâmbetul pe buze. Cafeaua, ciocolata caldă și fructele de pădure sunt printre cele mai recomandate. Experții de la platforma webmd amintesc și de ce alimentele amintite au acest efect.
Aceștia recomandă fructele de pădure deoarece sunt bogate în antioxidanți, ne protejează celulele de stres și pot ajuta la ameliorarea sentimentelor de depresie. Pe listă se află și spanacul pentru că are magneziu și ne ajută să ne simțim mai calmi, făina de ovăz - este un carbohidrat complex care intră încet în organism și vă oferă un flux constant de energie; sardine - au o mulțime de acizi grași omega-3, care țin departe depresia și anxietatea; putem opta și pentru consumul de somon și ton.
Dieteticianul Corey Tolbert subliniază că stabilitatea zahărului din sânge este esențială pentru o bună-dispoziție.
”Când îți crește glicemia și apoi scade, asta are mult de-a face cu felul în care te simți. (...) Dacă mănânci o gogoașă, vei avea un nivel ridicat de zahăr timp de 30 de minute până la o oră, dar apoi glicemia va scădea și te vei simți obosit și lent. (...) Fructele și legumele au fitonutrienți care vă întăresc sistemul imunitar”, precizează dieteticianul, pentru piedmont.org.
Aceasta spune că următoarele alimente susțin bunăstarea mentală și oferă organismului vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie:
* probiotice - iaurt, chefir, varză murată, tofu
* alimente antiinflamatoare - turmeric, ghimbir, nuci, semințe, pește gras, roșii, fructe de pădure, legume cu frunze verzi, ulei de măsline
* alimente integrale pe bază de plante - cereale integrale, nuci, semințe și uleiuri vegetale.
Într-o postare mai veche pe Facebook, Mihaela Bilic povestea că aștepta să-și spele mașina și era binedispusă. Când a ajuns în dreptul ghișeului și a coborât geamul să plăteasă, un tânăr, obosit după o zi de muncă, o întreabă contrariat ce mănâncă de e așa fericită.
Răspunsul ei:
"Ești atât de fericită și zâmbitoare și bine dispusă că vroiam să știu și eu rețeta ta, sigur mănânci ceva de ești așa!". Recunosc că m-a lăsat fără replică, nici prin cap nu mi-ar fi trecut să pun starea mea de bine pe seama unei plăceri culinare. (...) Apoi m-am pus în locul lui și mi-am dat seama că poate pentru el, după o zi grea de muncă, o farfurie cu mâncare bună i-ar fi adus zâmbetul pe buze și bucuria în suflet. Uneori e nevoie de atât de puțin ca să fim fericiți”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News