Alimente sănătoase care pot ruina cura de slăbire
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Cura de slăbire trebuie să aibă ca obiective pierderea kilogramelor în plus și consumul unor alimente sănătoase. Mare atenție însă la calorii! Foarte multe alimente sănătoase vin la pachet cu un conținut crescut de calorii.

Iată câteva alimente sănătoase, frecvent consumate, care trebuie incluse cu maximă moderație în cura de slăbire dacă vrei să ajungi la greutatea corporală dorită. 

Cura de slăbire: fructele oleaginoase

Marea familie a fructelor oleaginoase din care fac parte alune, arahide, nuci, migdale, fistic, nuci de Brazilia, macadamia se caracterizează printr-un conținut de calorii foarte ridicat. Cu certitudine pot fi consumate într-o cură de slăbire datorită grăsimilor sănătoase, esențiale și nesaturate, acompaniate de fibre alimentare. Important este să nu mănânci mai mult de pumn de nuci, alune sau migdale, adică nu mai mult de 25-30 de grame. Trebuie să știi că 100 de grame de fructe oleaginoase însumează în jur de 600 de calorii. 

Un truc util: poți consuma 5-6 migdale sau alune cu o jumătate de oră înainte de masă pentru a tăia puțin pofta de mâncare. 

Cura de slăbire: fructele uscate

Folosite adesea ca desert în cura de slăbire, fructele uscate - prune, smochine, curmale, stafide - sunt benefice pentru că reglează tranzitul intestinal și sunt pline de antioxidanți. În special, prunele uscate constituie un cocteil excepțional de antioxidanți. Este bine să alegi fructe uscate confiate, fără zahăr adăugat. Cu toate acestea, își păstrează caloriile din zaharurile naturale concentrate. Spre exemplu, în 100 de grame de smochine se găsesc 250 de calorii, iar în curmale - 277 de calorii. 

Cura de slăbire: uleiul de măsline și măslinele

Pline de grăsimi nesaturate, de vitamina E și de antioxidanți, măslinele și uleiul de măsline extravirgin sunt recomandate tuturor. Însă când vrei să slăbești, moderația este regula de aur. O greșeală foarte frecventă în cura de slăbire este adăugarea unei cantități prea mari de ulei de măsline în salată. Limitează-te la o singură lingură de ulei de măsline și adaugă 4-5 măsline la salată. Evită pastele de măsline care conțin de obicei mult ulei adăugat, care de obicei nici nu este de măsline, ci de floarea-soarelui. 

Cura de slăbire: peștele gras

Peștele este un aliment recomandat în aproape orice cură de slăbire, pentru că este sănătos, conține prețioșii acizi grași omega 3. Numai că aceste grăsimi sănătoase se găsesc îndeosebi în peștele gras oceanic. Somonul, spre exemplu, conține 208 calorii la 100 de grame. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel