Data actualizării:
Data publicării:

Alimente pe care trebuie să le eviți în zilele în care faci plajă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Alimente pe care trebuie să le eviți în zilele în care faci plajă / Foto: Pixabay
Alimente pe care trebuie să le eviți în zilele în care faci plajă / Foto: Pixabay
Află în articol ce alimente ar trebui să eviți în zilele în care faci plajă.

Pentru a avea parte de o vacanță frumoasă și liniștită, află că există unele alimente pe care ar fi bine să le eviți dacă vrei să te simți bine și să nu îți strici zilele de relaxare. Iată o listă cu cele mai importante alimente de evitat atunci când faci plajă:

1. Alimentele grase și prăjite. Acestea pot provoca indigestie, greață și arsuri la stomac, mai ales dacă expui organismul la soare după consum. De asemenea, pot contribui la creșterea colesterolului și la riscul de boli cardiovasculare. Optează pentru alimente ușor digerabile și gătite simplu, cum ar fi salatele, fructele, legumele, carnea slabă sau peștele.

2. Alimente picante. Acestea pot irita mucoasa gastrică și intestinală, provocând simptome neplăcute precum diareea, crampele și deshidratarea. În plus, ele pot crește temperatura corpului și transpirația, ceea ce poate fi incomod în timpul expunerii la soare. Înlocuiește-le cu alimente blânde și răcoritoare, cum ar fi iaurtul, laptele, brânza, fructele de pădure sau pepenele, scrie Realitatea.net.

3. Alimente bogate în zahăr. Ar fi bine să limitezi consumul de alimente bogate în zahăr, deoarece acestea pot oferi o senzație temporară de energie, dar apoi pot provoca oboseală și somnolență. De asemenea, ele pot afecta nivelul de glucoză din sânge și pot crește riscul de apariție a cariilor dentare. Înlocuiește-le cu alimente care conțin zahăr natural, precum fructele proaspete sau uscate, mierea sau cerealele integrale.

4. Alimentele care conțin alcool. Acestea pot duce la deshidratarea organismului și pot afecta capacitatea ta de a regla temperatura corpului, expunându-te astfel la riscul de insolație sau de șoc termic. De asemenea, acestea pot influența starea de spirit și judecata, ceea ce poate duce la luarea unor decizii nepotrivite sau periculoase. Pentru a te menține hidratat și în siguranță, recomandăm să consumi multă apă plată sau minerală, sucuri naturale sau ceaiuri reci.

5. Alimentele care se strică ușor. Alimentele care conțin ouă, maioneză, carne crudă sau brânzeturi, pot deveni repede periculoase pentru sănătate, deoarece se pot altera la temperaturi ridicate și pot provoca toxiinfecții alimentare. Simptomele asociate includ vărsături, diaree, febră sau dureri abdominale. Pentru a preveni aceste probleme, asigură-te că păstrezi aceste alimente în recipiente termoizolante sau în frigider până în momentul consumului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel