Alimente bune și rele pentru creier. Prof. Ciurea, mai multe recomandări pentru sănătatea organismului
Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile unei alimentații curate.
„Toate posturile sunt o purificare. (...) Noi doctorii recomandăm pacienților, după o operație, să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm, din când în când, la carne și la preparate grele”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.
„În limbajul nostru se spune big belly, no brain. (...) Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează foarte mult aerul curat. Contează rugăciunea, alimentația ușoară, contează gândirea optimistă”, a mai spus Vlad Ciurea.
Combinația de ciocolată la care e bine să renunți
Dacă sunteți iubitori de ciocolată, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea recomandă ciocolata amăruie.
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.
„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a precizat Vlad Ciurea.
Prof. Ciurea: În orice situaţie critică, încercați să faceți următorul lucru
Creierul funcționează bine atunci când starea noastră de spirit este bună şi aici intervine râsul. „Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva. În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi la ceva care poate vă produce râsul. Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a spus, la Antena 3, Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News