Alimentația proastă scade calitatea spermei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Femei Bărbați
Femei Bărbați

Grăsimile afectează fertilitatea bărbaţilor, în schimb, acidul gras nesaturat Omega-3 îmbunătăţeşte calitatea substanţei secretate de organele genitale masculine.

Un studiu realizat pe 99 de bărbaţi care au urmat un program al unei clinici de fertilitate a demonstrat că masculii care au o alimentaţie nesănătoasă, inclusând aici și alimentele fast-food, au şi o calitate mai proastă a spermei, relatează BBC.

Din contra, consumul de Omega-3, acid gras nesaturat care se găseşte în peşte şi în plantele care produc ulei, a fost asociat cu o calitate bună a spermei.

Subiecţii au fost testaţi timp de patru ani asupra dietei pe care o ţin când li se recolta substanţa secretată de glandele sexuale masculine.

În comparaţie cu cei care mânâncă sănătos, bărbaţii care consumă alimente cu grăsimi multe au avut o cantitate mai redusă a spermei cu 38%, dar şi o concentraţie cu 38% mai slabă – este vorba de numărul de spermatozoizi pe unitate de volum de spermă.

 “Trebuie adăugăt şi argumentul greutăţii şi cel al unei diete bune când se vorbeşte de beneficiile aduse fertilităţii", a declarat doctorul Allan Pacey de la Universitatea Sheffield. Cu toate acestea, 71% dintre participanţii la studiu erau consideraţi graşi şi chiar obezi, ceea ce a putut duce la influenţarea acestor rezultate. Cu toate acestea, niciunul dintre subiecţi nu a avut o calitate a spermei sub normele limite de sănătate impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel