Alimentația pe bază de plante, vitală pentru a conserva mediul natural. Încă mai este timp pentru schimbare
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 03 feb 2021, 23:34
WhatsApp
Dieta umană trebuie schimbată, altfel riscăm să pierdem o mare parte din speciile cunoscute, spun specialiștii
Dieta umană trebuie schimbată, altfel riscăm să pierdem o mare parte din speciile cunoscute, spun specialiștii
Sistemul alimentar global este cel mai mare factor de distrugere a lumii naturale, iar o schimbare bruscă spre alimentații pe bază de plante este necesară pentru a opri daunele.

Conform The Guardian, agricultura este principala amenințare pentru 86% din cele 28.000 de specii cunoscute că sunt pe cale de dispariție, se arată într-un raport al Chatham House. Fără o schimbare, pierderea biodiversității va continua să accelereze și să amenințe capacitatea Pământului de a susține viața umană.

Rădăcinile ciclului acesta vicios sunt reprezentate de mâncarea ieftină, spune raportul, unde costurile scăzute duc la o cerere mai mare de mâncare și mai multă risipă, iar apoi competiția mai numeroasă scade și mai mult prețurile prin distrugerea a și mai mult teren natural și utilizarea de pesticide. Principala soluție pentru a scăpa de acest cerc vicios este trecerea la o dietă pe bază de plante. 80% din terenurile agricole globale sunt folosite pentru a crește animale, iar acestea oferă doar 18% din toate caloriile consumate de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?