Aliment banal, ALIAT în curele de slăbire. Dr. Mihaela Bilic: DA, e sănătos și dietetic, DA, are multe fibre și minerale
Un aliment extrem de banal poate fi aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus.
Este vorba de sparanghel.
"Pentru sparanghel contează dacă e alb sau verde.
În sfârșit am învățat și noi să gătim/mâncăm sparanghel! Nu că ar fi mare filozofie, ține doar de educarea gusturilor/obiceiurilor. Eu zic că merită încercat (...).
DA, e sănătos și dietetic, DA, are multe fibre și minerale, DA, conține sulf și modifică în mod ciudat mirosul urinii. Dar cel mai interesant este modul în care i se schimbă structura în funcție de felul în care a fost “crescut”.
Sparanghelul alb crește complet îngropat în pământ și imediat ce vine în contact cu lumina soarelui devine roz-mov.
Sparanghelul verde crește la lumină, iar fotosinteza nu îi modifică doar culoarea ci și consistența- e mai fraged și poate fi consumat crud, sau doar ușor tras la tigaie/rumenit pe grătar.
Ronțăiți-l ca atare, cu un pic de parmezan și reducție de oțet balsamic, iar pentru gusturile mai complexe merge tare bine cu un ou poșat și niște jambon.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News