Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a spus cum trebuie să mâncăm friptura la grătar astfel încât să ne bucurăm de nutrienții oferiți. Este suficient să punem o salată verde lângă carnea preparată.
”Dacă la carnea la grătar punem și o salată verde alături, pe care o stropim cu lămâie, fierul din carne, din hemoglobina aceea, este absorbit foarte bine din lămâie și vitamina C din salată. Există sinergii și compatibilități între nutrienți care fac astfel încât carnea să fie o hrană sănătoasă dacă știm cum să o preparăm. Vitamina C ne ajută să asimilăm mai bine fierul, acest lucru se știe clar. Așadar mâncăm carne cu salată”, a spus Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News TV și DC Medical.
Porcul care crește ca Făt-Frumos de repede. Prof Dr Ing Nastasia Belc: De fapt, ce mai mâncăm - carne sau altceva?
Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune moderată de profesorul Irinel Popescu, despre aditivii din carnea pe care o consumăm.
Pentru ca industria să fie profitabilă, producătorii pun în carne, pentru a menține apa, anumite substanțe. Despre acest subiect, Prof. dr. ing. Nastasia Belc a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune difuzată pe DC News și DC News TV.
”Trebuie să avem grijă la carnea roșie și la carnea supraprocesată. Tot ce este procesat este mai puțin încărcat de nutrienți disponibili pentru organism. Industria de carne vrea să fie profitabilă. Ia carne din import, iar animalele sunt crescute foarte rapid. Un porc se îngrașă în două-trei luni maximum.
Când un animal crește așa repede, nu mai are structura proteinelor, lipidelor, glucidelor etc. și acumulează foarte multă apă în acest timp scurt. Acumulând foarte multă apă, când carnea este procesată, apa tinde să iasă din structură. Dacă iese din structură și se pierde, sunt pierderi în procesul de producție și eficiența procesului de producție scade. Și atunci unii producători vor să o țină. Cum fac acest lucru? Pun polifosfați. Aceștia, într-o concentrație anume, nu fac nimic, dar ce mai mâncăm - carne sau altceva?”, a zis Prof. dr. ing. Nastasia Belc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță