Alianța pentru Turism, invitată la Camera Deputaților. Cătălin Țibuleac: Sperăm la susținere pentru legea OMD-urilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Alianța pentru Turism, invitată la Camera Deputaților. Cătălin Țibuleac: Sperăm la susținere pentru legea OMD-urilor  /  Foto: Ioan Radu Gava
Alianța pentru Turism, invitată la Camera Deputaților. Cătălin Țibuleac: Sperăm la susținere pentru legea OMD-urilor / Foto: Ioan Radu Gava
Alianța pentru Turism participă la o ședința a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor din Parlament pentru a discuta despre perspectivele turismului în România.

Alianţa pentru Turism (APT) participă astăzi la o şedinţă a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor din Parlament pentru a discuta despre perspectivele turismului în România, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac. În calitate de preşedinte al grupului de lucru înfiinţat în APT pentru promovarea legii organizaţiilor de management al destinaţiilor turistice (OMD), Ţibuleac şi-a exprimat speranţa ca proiectul de lege privind OMD-urile să fie susţinut de parlamentari.

"Sperăm să avem susţinerea necesară pentru a promova legea OMD-urilor şi a trece prin Parlament modificările legislative necesare funcţionării legii. Trebuie modificate Codul fiscal şi alte legi şi este nevoie de o abordare integrată din partea tuturor forţelor politice", a menţionat preşedintele AMDTDD.

Asociația a finalizat proiectul de lege



Asociaţia a finalizat proiectul de lege privind OMD-urile şi l-a prezentat ministerului de resort care urmează să analizeze toate propunerile primite pe acest subiect.

Potrivit sursei citate, discuţiile care vor avea loc în şedinţa Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, programată pentru ora 11,00, vor atinge şi subiecte legate de oportunităţile şi necesităţile de dezvoltare a turismului în perioada următoare. Adoptarea unei legi a OMD-urilor este susţinută de diferiţi actori din turism, Valentin Coman, ghid de turism, explicând necesitatea acesteia prin lipsa unei structuri bine organizate şi finanţate, care să promoveze destinaţiile turistice.

"După 1990, ONT-ul şi BTT-ul (structuri din perioada comunismului care susţineau turismul - n.r.) s-au prăbuşit, iar în locul lor nu s-a pus nimic. Aceste instituţii, pe lângă mişcarea de turism, asigurau şi promovarea zonelor. În locul lor nu există decât iniţiative mici, particulare, care nu pot avea succes într-o lume în care trebuie să ai nu doar o structură bine organizată, ci şi bine finanţată. OMD-urile trebuie să adune informaţii, să le prelucreze, să le pună la dispoziţie, să promoveze destinaţiile şi vine şi cu o parte creativă. Nu putem rămâne în secolul trecut şi să avem aceleaşi discuţii despre plaja şi prosopul de pe litoral. Trebuie să vorbim despre o Deltă responsabilă. Altădată, vorbeam despre o Deltă surprinzătoare pentru că o descopeream, acum trebuie să vorbim despre o Deltă consumată turistic responsabil", a declarat Valentin Coman.

Proiectul de lege realizat de APT vizează înfiinţarea a trei tipuri de OMD-uri - local, regional şi naţional, care să funcţioneze cu sprijinul financiar de la buget, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmând să prevadă fonduri inclusiv pentru aceste structuri, notează Agerpres. 

CITEȘTE ȘI  -  EXCLUSIV  Plan ambițios preluat din vestul Europei. Cătălin Țibuleac: Am elaborat proiectul și-l vom înainta în Guvern și Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel