Alexei Navalnîi cere Rusiei să-i dea hainele din ziua otrăvirii: Mi le-au scos de pe mine, m-au trimis în Germania aproape gol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Alexei Navalnîi a făcut publică o solicitare către autoritățile din Rusia. 

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, care se recuperează în prezent după o presupusă intoxicație aproape fatală, a cerut autorităților ruse să-i returneze hainele pe care le purta în ziua în care s-a îmbolnăvit, scrie CNN

Alexei Navalnîi este în prezent tratat într-un spital din Berlin, după ce s-a îmbolnăvit grav într-un zbor din orașul siberian Tomsk către Moscova în urmă cu o lună.

Ce a declarat Navalnîi

Într-o declarație publicată luni, Navalnîi a spus: "Acum mă interesează un lucru: hainele mele. Adică hainele pe care le purtam în ziua otrăvirii, 20 august. Înainte să-mi permită să merg în Germania, mi-au scos toate hainele și am fost trimis acolo complet gol. Ținând cont de faptul că Novichok a fost găsit pe corpul meu, iar o metodă de contact de otrăvire este foarte probabilă, hainele mele sunt dovezi materiale foarte importante".

Guvernul german a declarat că criticul de la Kremlin a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul Novichok din epoca sovietică, o concluzie susținută de alte două laboratoare din Franța și Suedia. Kremlinul a negat cu tărie orice implicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel