Alexe, după votul negativ de la audieri: Îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Costel Alexe - Foto: Agerpres
Costel Alexe - Foto: Agerpres
Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că votul negativ primit luni în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului îi dă încredere că este pe drumul cel bun, deoarece este răspunsul 'fricii' parlamentarilor PSD, în condiţiile în care 'băieţii deştepţi' cu interese în zona ministerului se simt încolţiţi.

'Votul negativ primit în cadrul audierilor din comisia de mediu îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun! Am reuşit, în doar 3 luni la conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, să scot la lumină mare parte din activitatea acestei instituţii, să operaţionalizez şi să deblochez numeroase programe benefice mediului şi populaţiei, dar ţinute intenţionat la sertar de PSD! Votul de astăzi din Parlament este răspunsul fricii parlamentarilor şi demnitarilor din PSD, căci în doar 3 luni de zile prin activitate susţinută, printr-o politică de zero compromisuri, fără jumătăţi de măsură şi intervenţionism politic, am zguduit destul de serios sistemul şi iată că 'băieţii deştepţi' şi cu interese în zona ministerului se simt încolţiţi', a scris Alexe pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a fost audiat de cei care în mod normal 'ar trebui să stea în banca acuzaţilor', dând explicaţii nu doar românilor, ci şi instituţiilor de cercetare ale statului 'pentru indolenţa şi dezinteresul inexplicabil faţă de dezastrul ecologic lăsat în urmă de Guvernele PSD', cei care au asigurat timp de 3 ani susţinerea parlamentară şi controlul legislativ 'al celei mai dăunătoare guvernări post decembriste'.

'Românii ştiu realitatea şi au simţit în această perioadă că au în mine şi în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor un partener de dialog, o instituţie deschisă la criticile constructive, care îşi asumă şi bunele şi îşi propune să repare relele din sistem. Sunt mai determinat şi mai motivat să eficientizez toate instituţiile din subordinea ministerului pe care îl conduc şi să le fac să lucreze, aşa cum le este menirea: în slujba şi în interesul cetăţeanului şi nu în folosul unor interese personale sau de partid!', a subliniat Costel Alexe.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în Guvernul Ludovic Orban II. Astfel, membrii Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond cinegetic din Senat s-au exprimat 'împotrivă' cu 17 voturi, 'pentru' cu 15 voturi, respectiv o abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel