Alexe, despre problema cu care se confruntă satul românesc: Trebuie să fie un obiectiv pentru noi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Principala problemă cu care se confruntă în prezent satul românesc este lipsa gazului metan, deoarece 3,5 milioane gospodării încă se mai încălzesc cu lemne, iar unul din doi copaci tăiaţi se face scrum, a declarat luni, la adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACOR), ministrul Mediului, Costel Alexe.

'Azi, principala problemă cu care se confruntă satul românesc este lipsa gazului metan. Cred că trebuie să fie un obiectiv pentru noi toţi să creştem gradul de racordare la reţeaua de gaze naturale, pentru a reduce presiunea pe care fiecare dintre noi, primari, cetăţeni sau beneficiari, o punem pe pădurile din România. 3,5 milioane gospodării din ţara noastră încă se mai încălzesc cu lemn de foc. Iar INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r) spune că o familie consumă anual 5 metri cubi. Azi, la doi arbori tăiaţi din pădurile României unul îl facem scrum. Nu îl facem nici mobilă, nici cherestea, nici jucării, nu-i dăm nicio valoare adăugată', a spus Alexe.

Acesta a precizat că a semnat cu ACOR cel mai important parteneriat din acest an referitor la cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România. 'Trebuie să tragem acest semnal de alarmă că România are nevoie de suprafeţe mai mari de păduri şi nimeni, nici eu ca ministru, nici ministerul pe care îl conduc, nici Guvernul nu ar putea să facă această campanie dacă n-ar avea sprijinul dumneavoastră', le-a spus ministrul primarilor prezenţi la eveniment, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel