Alexandru Rafila: Realizarea unei rețele de centre de adicție pentru minori, o prioritate a Ministerului Sănătății
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul Sănătății Alexandru Rafila consideră o prioritate, la nivel național, realizarea unei rețele de centre de adicție pentru minori.

Potrivit ministrului, implicarea autorităților locale este esențială, iar acesta a mulțumit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și primarului Bistriței pentru sprijinul acordat acestui proiect. Centrul de la Bistrița va include spații recreative, terenuri de sport și un bazin de înot. Tratamentul, combaterea adicției și reintegrarea tinerilor sunt priorități, iar colaborarea cu Asociația ZI de BINE va facilita crearea unor centre similare la Bistrița și la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din județul Olt.

„Realizarea unei rețele de centre de adicție pentru minori la nivel național reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății!

Participarea autorităților locale la acest proiect este esențială și vreau să mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și primarului orașului Bistrița, Gabriel Lazany, pentru deschiderea și implicarea în acest proiect destinat copiilor și adolescenților, dar și familiilor lor afectate de consumul de droguri. Centrul de la Bistrița va dispune și de spații recreative, terenuri de sport și bazin de înot.

Tratamentul, combaterea adicției și reintegrarea sunt esențiale și stă în puterea noastră să venim în sprijinul acestor tineri!

Colaborarea cu Asociatia ZI de BINE, care a dezvoltat un model de bună practică la Spitalul de Psihiatrie din Voila, va duce curând la realizarea unor astfel de centre și la Bistrița și la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din județul Olt.", a scris Alexandru Rafila pe pagina de Facebook. 

2. Sursă foto... (rafila-fb_60007400.jpg)

Sursă foto: Captură Facebook Alexandru Rafila 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel