Alexandru Rafila, pronostic: 10 milioane de vaccinați anti-COVID, cel mai devreme în octombrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook / Aleandru Rafila
Foto: Facebook / Aleandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că țara noastră va avea 5 milioane de vaccinați anti-COVID în aproximativ o lună, iar 10 milioane, cel mai devreme în luna octombrie a acestui an.

„5 milioane de vaccinați probabil că vom atinge într-o lună. 10 milioane, cel mai devreme în octombrie, dacă avem o campanie de comunicare eficientă. Dar mai vorbim peste o lună pe acest subiect.”, a declarat Alexandru Rafila la RealitateaPlus.

Vaccinarea copiilor

Alexandra Rafila a vorbit și despre vaccinarea copiilor, care ar putea începe în această vară.

„Va începe vaccinarea copiilor doar după o rezoluție de la EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente, n.r.) pentru copiii cu vârste între 12 și 16 ani. Cel mai devreme ar putea începe în iulie sau august. Copiii vor fi în vacanță, decizia va fi a părintelui dacă vaccinează copilul, nu a copilului. Să vedem cum va fi pregătit acest lucrul din punctul de vedere al comunicării. Cred că un element important pentru părinți este să aibă copiii la școală în format fizic. E normal ca acești copii să interacționeze cu alți copii și cu profesorii. Dacă se introduce această testare cu teste de salivă, de rutină, ea se poate face copiilor nevaccinați, iar ceilalți, vaccinații, nu vor mai fi testați.”, a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel