Data actualizării:
Data publicării:

Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății e pe masa negocierilor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit despre negocierile cu PNL privind formarea noului Guvern.

Alexandru Rafila susține că premierul noului Guvern ar trebui să fie din PSD. Totodată, deputatul a spus că Ministerul Sănătății e pe masa negocierilor, dar că nu se pune  deocamdată problema să fie destinat unui anumit partid sau unei anumite persoane.

„Discutăm de o situație excepțională. Starea de spirit, în PSD, este legata de responsabilitate, mai degrabă, decât de entuziasm. PNL este un partid aflat în competiție cu noi, au avut acțiuni discreționare la adresa noastră, dar contextul politic și realitatea din Parlament necesită o majoritate care să gestioneze actualele crize. Nu văd niciun impediment, dacă va exista asumare, bună credință și sinceritate, din partea celor două formațiuni. Nu ar trebui să discutăm despre divergențe. E nevoie de compromis și, mai ales, de un guvern stabil.

VEZI ȘI: Alexandru Rafila, despre funcția de ministru al Sănătății: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta

Rafila: Funcția de premier ar trebui să revină social-democraților

Un guvern are mereu în frunte un premier și e normal să existe ceva care să se stabilească cine va fi premier. Eventual să fie aplicat principiul rotației, nu e o noutate, important este să avem un prim-ministru care a demonstrat echilibru și că știe să rezolve criza actuală din România. Rămâne ca, în urma discuțiilor, să avem un punct de vedere. PSD pleacă de la premiza, având în vedre numărul de parlamentari, că funcția de premier ar trebui să revină social-democraților. Dar există și Ministerul de Justiție, cel de Finanțe, Secretariatul General al Guvernului. Toate trebuie să respecte principiul dualității.

Și Ministerul Sănătății e pe masa negocierilor, dar nu se pune problema să fie destinat unui anumit partid sau unei anumite persoane, având în vedere speculațiile legate de mine. Cred că Sănătatea este cel mai dificil portofoliu. Cred că dacă te solicită cineva pentru acest minister, nu poți refuza. Avem oameni cu experiență în PSD, în domeniul sănătății. Cel mai important lucru, în prezent, este să pregătim sistemul de Sănătate să nu ne prindă valul 5 nepregătiți, ca acum. Toată criza actuală este consecința neluării de măsuri de astă-vară. Situația limită, cu sute de morți zilnic, din păcate nu e asumată de nimeni”, a declarat Alexandru Rafila pentru Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel