Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron / Foto: Guvernul României
Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron / Foto: Guvernul României
Alexandru Rafila susține că este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

"La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită.", a spus Alexandru Rafila, la Prima TV, transmite Agerpres.

Ministerul Sănătății: Măsuri urgente în București pentru creșterea testării 

Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici COVID la mai multe spitale din Capitală şi judeţul Ilfov, pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, anunţă sâmbătă seara MS.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut sâmbătă mai multe teleconferinţe cu secretarii de stat responsabili din Ministerul Sănătăţii, cu direcţiile de sănătate publică, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov.

Discuţiile au avut loc în contextul în care raportul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov (SABIF) a informat despre creşterea rapidă a solicitărilor pentru testarea la domiciliu a pacienţilor care prezintă simptome de infecţie respiratorie, compatibile cu infecţia cu SARS-CoV-2 şi care a dus la întârzieri ce depăşesc 72 de ore, precizează MS. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel