Alexandru Rafila, anunț important despre vaccinare: O noutate. Disponibile în România începând cu această săptămână
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alexandru Rafila, anunț important despre vaccinare: O noutate. Disponibile în România începând cu această săptămână / Foto: Pixabay, de huntlh
Alexandru Rafila, anunț important despre vaccinare: O noutate. Disponibile în România începând cu această săptămână / Foto: Pixabay, de huntlh
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut un anunț important în cadrul dezbaterii "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate", organizată de DC MEDIA GROUP.

Alexandru Rafila, a vorbit despre vaccinarea anti-gripală în cadrul dezbaterii "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate". Totodată, ministrul Sănătății a venit cu un anunț important despre vaccinarea anti-COVID.

"Suntem aproape de epuizarea cantității de 1,5 milioane de doze care au fost achiziționate de Ministerul Sănătății. Cred că este cea mai rapidă campanie, în sensul că ea a început în septembrie și populația la risc s-a vaccinat. Examinăm acum posibilitatea, în funcție de solicitări, de necesitățile de la nivelul județelor, dacă mai putem suplimenta cantitatea de vaccin, dacă există doritori care să se vaccineze și în perioada imediat următoare. A fost un bun exercițiu.

Alexandru Rafila: O noutate. Sunt la dispoziția cetățenilor din România începând cu această săptămână

Vreau să vă mai spun un lucru, o noutate. Au sosit deja în această săptămână primele cantități de vaccin cu noua formulă împotriva infecției cu noul coronavirus. Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România și toți cei care au făcut deja două doze de vaccin cu formula veche, se pot vaccina doza a treia sau doza a patra, după caz, cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante - Omicron.

Cred că este o bună modalitate să-l administrăm în această perioadă în care facem și vaccinarea anti-gripală. Până la urmă, pentru o iarnă și o primăvară fără viroze respiratorii serioase care să ne pună viața sau sănătatea în pericol, cred că trebuie să folosim această oportunitate, să încercăm să ne vaccinăm cu aceste vaccinuri noi, care sunt la dispoziția cetățenilor din România începând cu această săptămână", a declarat Alexandru Rafila în cadrul dezbaterii "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate", organizată de DC MEDIA GROUP.

Rafila, mesaj important pentru părinți: Sezonul virozelor, ușor decalat în acest an. Trebuie deschise ambulatorii de specialitate pentru pediatrie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sezonul virozelor, în care ne aflăm, are un mic decalaj în acest an, precizând că pentru a reduce supraaglomerarea de la unităţile de primiri urgenţe trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, în special pentru copii.

"Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare. Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatrie, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU", a spus ministrul Sănătăţii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel