Alexandru Muraru (PNL) cere amendarea lui Viktor Orban cu 100.000 de lei
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 01 sep 2022, 16:33
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut amenda maximă pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, în cazul declarațiilor considerate rasiste. CNCD ar putea lua o decizie pe 15 septembrie.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut amenda maximă de 100.000 de lei pentru premierul Ungariei Viktor Orban în cazul declarațiilor considerate rasiste de la Băile Tuşnad din iulie.

Muraru a declarat că Viktor Orban a făcut declarațiile ca persoana privată, nu ca oficial străin, prin urmare nu ar beneficia de imunitate diplomatică. Deputatul consideră că acest caz este deosebit de important pentru ca România să nu devină teren pentru declarații rasiste ale unor oficiali străini. Preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat că o decizie va fi luată cât de curând, cel mai probabil pe 15 septembrie.

Orban, citat la CNCD

CNCD l-a citat inclusiv pe Viktor Orban, dar nu a primit un răspuns din partea ambasadei Ucrainei.

Viktor Orban a declarat la Băile Tuşnad că ţările în care se amestecă rasele nu mai sunt naţiuni.

La 23 iulie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, unde a făcut mai multe declarații care ulterior au stârnit dezaprobări în mai multe medii:

"Nu vor fi negocieri de pace între Ucraina şi Rusia, cei care aşteaptă această idee aşteaptă degeaba. (...) Din acest motiv, acest război va putea fi încheiat doar cu negocieri americano-ruse", a spus Orban.

Și "Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a continentului nostru (...), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%", a mai spus el, conform ȘtirileTVR.

Ungaria a obținut o puternică majorare de gaze din partea Gazprom

Guvernul din Ungaria a semnat un acord cu Gazprom pentru creşterea volumului de gaze livrate de compania rusă de stat, nivelul maxim fiind majorat la 5,8 milioane metri cubi, mai mult decât dublu faţă de importul din august, a anunţat miercuri ministrul de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia EFE.

"Guvernul a decis să cumpere mai multe gaze", a informat şeful Diplomaţiei din Ungaria, pe contul său de Facebook.

"S-a ajuns la un acord (cu Gazprom) pentru lunile septembrie şi octombrie", a adăugat el.

În plus, cele două părţi au stabilit ca această cantitate suplimentară de gaze să vină prin sud, prin gazoductul TurkStream, care traversează Turcia şi Serbia.

Astfel, Ungaria, care în august a importat 2,6 milioane mc de gaze din Rusia, va putea importa, începând din 2 septembrie, până la 5,8 milioane de mc.

Szijjarto a semnalat că ar fi "imposibil" de garantat aprovizionarea cu energie a ţării sale fără gazele ruseşti (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?