Alexandru Arșinel este înmormântat duminică, în cimitirul Bellu 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Actorul Alexandru Arşinel va fi înmormântat duminică, în Cimitirul Bellu din Capitală.

Vineri, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" pentru ca admiratorii săi să îi poată aduce un ultim omagiu.

Înmormântarea va avea loc la ora 12,00.

Actorul Alexandru Arşinel a murit joi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Alexandru Arşinel se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat.

"Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI", informa, pe 20 septembrie, unitatea medicală.

Actorul a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni.

Alexandru Arşinel s-a născut la 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul Oceanul de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în A 12-a noapte de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, în regia semnată de Mihai Reicu.

Reacții după moartea lui Alexandru Arșinel 

Oamenii mari nu mor niciodată - a fost omagiul adus de actriţa Mirela Vaida lui Alexandru Arşinel, care a decedat joi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Oamenii mari nu mor niciodată! N-am avut niciodată "curajul" de a-i mulţumi lui "Nea Sandu" (cum îi spuneau prietenii), pentru tot ce m-a învăţat, pentru aripile pe care mi le-a dat în urmă cu 15 ani, când m-a angajat la Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase'. N-am apucat să-i mulţumesc pentru miile de momente frumoase trăite în turneele din ţară şi din străinătate, pentru glumele şi bancurile din culise, pentru onoarea de a împărţi cu el aceeaşi scenă, acelaşi entuziasm..., pentru "şcoala" Revistei pe care ne-o preda, fără să ştie, la fiecare cuplet muzical sau "quiproquo" alături de Stela... Dumnezeu să te ierte, Maestre... Îţi mulţumesc, Maestre! Cu tine a murit o epocă, a scris Mirela Vaida pe Facebook.

Artistul Adrian Enache spune că i-a considerat întotdeauna pe Stela Popescu şi pe Alexandru Arşinel "părinţii lui de suflet".

La puţin timp după decesul actorului Alexandru Arşinel, cântăreţul a postat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel cu mesajul "Lângă doi TITANI".

"De astăzi, amândoi ne privesc cu dragoste şi bunătate de sus. I-am considerat mereu şi pe Stela Popescu, şi pe Alexandru Arşinel părinţii mei de suflet. Am învăţat de la ei, am un milion de sfaturi de la ei pe care le păstrez în inimă ca pe cele mai de preţ comori. I-am iubit, îi iubesc şi mă rog Bunului Dumnezeu să-i ţină în Lumina şi Pacea Lui. Drum lin printre stele, nea Sandu", a scris Adrian Enache pe Facebook.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel