Data actualizării:
Data publicării:

Alexandroupolis, cea mai mare zonă arsă de incendii din Europa

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto Twitter Copernicus
foto Twitter Copernicus
Grecia a fost, în această vară, scena unor recorduri dramatice. 

După cea mai mare evacuare din istorie, în Rodos, din cauza incendiilor, acum, în Alexandroupolis, se înregistrează cea mai mare zonă arsă de incendii din Europa. 

Serviciul european Copernicus înregistrează amploarea distrugerii care a avut loc în ultimele zile în zona Alexandrupolis, din Grecia. Situația a fost monitorizată prin satelitul Sentinel. Suprafața care arsese până ieri la Alexandroupolis, respectiv peste 72.000 de hectare, este cea mai mare înregistrată pe pământ european ”în ani”.

Serviciul european Copernicus pentru înregistrarea prin satelit a zonelor arse și a pagubelor produse de incendiul de la Alexandroupolis a fost activat de Direcția Planificare și Management al Urgențelor a Secretariatului General al Protecției Civile săptămâna trecută în urma ordinului Secretarului General al Protecției Civile, scrie presa elenă. După cum se precizează într-un anunț al Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile, scopul activării este producerea de hărți și date cu privire la zonele afectate de incendiul izbucnit în 19 august, sprijinindu-se astfel gestionarea intervențiilor de urgență. 

Rodos, în flăcări: Cea mai mare evacuare din istoria Greciei - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel